Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Για ευκαιρίες μετά το Brexit έκανε λόγο στο πασχαλινό της μήνυμα η Theresa May

tags :
BBC: Για ευκαιρίες μετά το Brexit έκανε λόγο στο πασχαλινό της μήνυμα η Theresa May
Το μήνυμα του Πάσχα για ειρήνη είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, δήλωσε από την πλευρά του ο Jeremy Corbyn
Στο πρώτο πασχαλινό της μήνυμα ως πρωθυπουργός η Theresa May έκανε λόγο για "ευκαιρίες" μετά το Brexit και έδωσε έμφαση στις φιλοδοξίες και τις κοινές αξίες που μοιράζονται οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως μεταδίδει το BBC.
Είπε επίσης ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στον χριστιανικό ρόλο της κοινωνίας και να αισθάνονται ελεύθεροι να μιλήσουν για τα πιστεύω τους.
Ο ηγέτης των Εργατικών Jeremy Corbyn ανέφερε από την πλευρά του ότι το μήνυμα του Πάσχα για ειρήνη δεν ήταν ποτέ πιο επείγον από ό,τι στις μέρες μας.
H Μay υποστήριξε ότι "οι κοινές αξίες πρέπει και μπορούν να μας φέρουν κοντά", μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει την ΕΕ τον Ιούνιο του 2016 στο δημοψήφισμα με 52% έναντι 48%.
"Αυτή τη χρονιά μετά από μία περίοδο έντασης για το τι είναι σωστό για τη χώρα, υπάρχει η αίσθηση ότι οι άνθρωποι είναι ενωμένοι και έχουν ευκαιρίες μπροστά τους" ήταν τα λόγια της πρωθυπουργού.
Η Μay που είναι κόρη εφημέριου είπε ότι από μικρή έμαθε "για τη συμπόνοια και ότι όλοι έχουμε κοινές αξίες".
"Αυτές οι αξίες είναι ορατές κάθε μέρα από τους Χριστιανούς, όπως και από ανθρώπους που πιστεύουν σε άλλες θρησκείες" ήταν τα σχόλιά της που έμοιαζαν με αυτά του προκατόχου της David Cameron πριν από ένα χρόνο όταν είχε ζητήσει η χώρα να σταθεί ενωμένη και να υπερασπιστεί τις χριστιανικές αξίες.
Η May ανέφερε επίσης στο μήνυμά της ότι πιστοί σε άλλες χώρες εκκλησιάζονται μυστικά και συχνά με φόβο.
Και πρόσθεσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μία μακρά παράδοση θρησκευτικής ανοχής και ελευθερίας του λόγου.
"Πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι ως Χριστιανοί με τις θρησκευτικές μειονότητες σε όλο τον κόσμο που δεν απολαμβάνουν τις ίδιες ελευθερίες.
"Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την ελευθερία των ανθρώπων όλων των θρησκειών, έτσι ώστε να μπορούν να εκφράσουν τα πιστεύω τους, ανοιχτά με ειρήνη και ασφάλεια".
Ο Corbyn είπε ότι οι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο πρέπει να θυμούνται τον Ιησού ως παράδειγμα αγάπης και θυσίας και ότι το μήνυμα του Πάσχα είναι αυτό της εξιλέωσης και της ειρήνης.
"Σε μία περίοδο που αυξάνονται οι συγκρούσεις το μήνυμα για την ειρήνη δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο" ανέφερε ο ηγέτης των Εργατικών.
"Ακούμε συνεχώς οδυνηρές ιστορίες για άστεγους, για φτώχεια ή, κρίση στο σύστημα υγείας μας και αλλού στον κόσμο, για τις καταστροφικές συνέπειες των πολέμων και των συγκρούσεων και για εκατομμύρια ανθρώπους που αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες" υποστήριξε επίσης ο Corbyn.
"Χρειάζεται να ανταποκριθούμε σε αυτά τα προβλήματα μέσω δράσης και στήριξης της κοινωνικής δικαιοσύνης, ειρήνης και συμφιλίωσης γιατί αυτές είναι οι αρχές του Χριστιανισμού" συμπλήρωσε ο πρόεδρος των Εργατικών.
Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Tim Farron είπε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την ανακούφιση και την παράδοση.
"Πηγαίνοντας πίσω στη δεκαετία του 1970 όταν η Βρετανία μπήκε στην ΕΕ η νοσταλγία είναι το συναίσθημα της στιγμής, αλλά δεν θέλω το χριστιανικό μήνυμα να είναι εθνικιστικό, αλλά διεθνιστικό, καθώς ο Ιησούς έδωσε τη ζωή του για όλους, ανεξαρτήτως του ποιος ήταν και από πού προερχόταν ο καθένας".
Ο πρόεδρος της Εθνικής Κοσμικής Κοινωνίας Terry Sanderson ανέφερε από την πλευρά του.
"Είμαστε η μόνη χώρα με επισκόπους στη Βουλή, έχουμε μία εκκλησία που είναι κατεστημένο, το 1/3 των σχολείων μας είναι χριστιανικά και επαινούμε τους εαυτούς μας για τη θρησκευτική ελευθερία.
Για αυτό είναι δύσκολο να πάρουμε στα σοβαρά ότι οι Χριστιανοί στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι ελεύθεροι να μιλήσουν και να εκφράσουν την πίστη τους".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης