Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι της πολύνεκρης επίθεσης στη Συρία ζήτησε ο ΟΗΕ

Skynews: Να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι της πολύνεκρης επίθεσης στη Συρία ζήτησε ο ΟΗΕ
Τους 112 έχουν φτάσει οι νεκροί
Ο ΟΗΕ ζήτησε αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη βομβιστική επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν 112 άνθρωποι στη Συρία, να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, όπως γράφει το Skynews.
Το Σάββατο 15/4 ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά έπεσε πάνω σε σταματημένα λεωφορεία που μετέφεραν χιλιάδες πολίτες από χωριά που εκκενώθηκαν σε έναν δρόμο κοντά στο Χαλέπι.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι τουλάχιστον 112 άτομα σκοτώθηκαν από την έκρηξη.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε από όλες τις πλευρές να προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την ασφάλεια των πολιτών κατά τη διάρκεια της εκκένωσης πόλεων και χωριών.
Η έκρηξη σημειώθηκε ενώ χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν σε δύο διαφορετικά κονβόι στο Χαλέπι για πάνω από 30 ώρες.
Κάτοικοι από φιλοκυβερνητικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων της Fouya και της Kefraya ήταν μέρος μίας ανταλλαγής με αυτούς από τις πόλεις των ανταρτών, τη Madaya και τη Zabadani.
Τα λεωφορεία είχαν σταματήσει εξαιτίας μίας διαφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές για το πόσοι ένοπλοι αντάρτες θα μεταφερθούν σε ασφαλείς για αυτούς περιοχές.
Ώρες μετά τις εκρήξεις η μεταφορά των πολιτών και των ανταρτών συνεχίστηκε με πάνω από 100 λεωφορεία να φτάνουν στους προορισμούς τους.
Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη, που είχε στόχο πολίτες από φιλοκυβερνητικές περιοχές, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης