Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα σχόλια των κομμάτων της Κύπρου για το δημοψήφισμα στην Τουρκία

Τα σχόλια των κομμάτων της Κύπρου για το δημοψήφισμα στην Τουρκία
Φόβοι για τη στάση που θα τηρήσει ο Erdogan σχετικά με το κυπριακό
Τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου ζήτησαν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τα κόμματα ΔΗΚΟ, Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγοι, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και τα νέα δεδομένα, μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία.
«Το γεγονός ότι ο Ερντογάν οριακά κατάφερε να επιτύχει την έγκριση των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων, προκαλεί σοβαρές υποψίες ότι επίκειται περαιτέρω σκλήρυνση της τουρκικής στάσης, τόσο στο Κυπριακό, όσο και έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.
Η ΕΔΕΚ εκτιμά ότι ο κ. Erdogan θα σκληρύνει τη θέση του και θα αναβαθμίσει «προκλητικά τις απαιτήσεις - διεκδικήσεις του, τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο».
Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, εξέφρασε την εκτίμηση πως «οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα συνεχιστούν μέσα σε κλίμα απειλών και εκβιασμών της Τουρκίας αναφορικά με το φυσικό αέριο και το πρόγραμμα των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ».
Σύμφωνα με την πρόεδρο της «Αλληλεγγύης», Ελένη Θεοχάρους, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία στην Τουρκία.
«Όσοι θεωρούν ότι ο Σουλτάνος, πλέον, Erdogan ο Μεγαλοπρεπής θα επιδείξει πολιτισμένη συμπεριφορά απέναντι στην Κύπρο και τον Ελληνισμό, πλανώνται πλάνην οικτράν», ανέφερε η κ. Θεοχάρους.
Οι Οικολόγοι εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αρνητικό για τις συνομιλίες στο Κυπριακό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης