Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατρέπει τις αρχικές τις προβλέψεις για πτώση της στερλίνας η Deutsche Bank μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών

Ανατρέπει τις αρχικές τις προβλέψεις για πτώση της στερλίνας η Deutsche Bank μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών
H αιφνιδιαστική ανακοίνωση για πρόωρες εκλογές στη Βρετανία σήμερα το πρωί ωθεί την μια τράπεζα μετά την άλλη να αναθεωρήσει σε βάθος τις προβλέψεις της για τις ισοτιμίες.
Στην προκειμένη περίπτωση της Deutsche Bank, της οποίας ο Έλληνας στρατηγικός αναλυτής Γιώργος Σαραβέλος,ανακοίνωσε ότι αλλάζει την άποψή του για την στερλίνα, διότι οι «πρόωρες εκλογές αλλάζουν το παιχνίδι» και ήταν κάτι το οποίο προσδοκούσαν οι αγορές κρίνοντας από τις πρώτες αντιδράσεις.
Εμείς υποστηρίξαμε πέρυσι ότι οι πρόωρες γενικές εκλογές ήταν ο μόνος τρόπος για την επίλυση του πολιτικού αδιεξόδου που η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασίλειου αντιμετωπίζει κατά τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για το Brexit.
Οι εκλογές του 2020 ήταν μια πολύ δύσκολη προθεσμία για την ολοκλήρωση του Brexit σε ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, καθώς και να βασιστεί η πρωθυπουργός σε μια μικρή ευρω-σκεπτικιστική πλειοψηφία.
Και οι δύο αυτοί οι παράγοντες θα απαιτούσαν πίεση και πολιτική αλλά και από τις αγορές για να επιβάλουν τις κατάλληλες πολιτικές αλλαγές που θα επέτρεπαν μια ρεαλιστική συμφωνία .
Αντίθετα, η σημερινή ανακοίνωση αλλάζει τις προοπτικές. Δεν βλέπουμε την εκλογές ως εντολή για σκληρό Brexit. Αντ 'αυτού, θεωρώντας ότι οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις θα αποδειχθούν σωστές, θα οδηγήσει σε μια μεγαλύτερο Συντηρητική πλειοψηφία.
Αυτό θα έχει τρεις ουσιαστικές συνέπειες, κατά τη γνώμη μας.
Πρώτον, κάνει την προθεσμία για να παραδώσει ένα «καθαρό» Brexit χωρίς μια μακρά μεταβατική ρύθμιση από το 2019 πολύ λιγότερο επείγουσα, δεδομένου ότι δεν θα προκύψουν εκλογές κατά τη διάρκεια του επόμενου χρόνου.
Δεύτερον, θα μετριάσει την επίδραση των βουλευτών που πιέζουν για σκληρό Brexit.
Τρίτον, ενισχύει τη συνολική διαπραγματευτική θέση του Πρωθυπουργού η οποία τις τελευταίες εβδομάδες έχει σαφώς μειωθεί, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή διαπραγματευτική προσέγγιση.
Για όλους αυτούς τους λόγους σκοπεύουμε να αναθεωρήσουμε τις προβλέψεις μας για την στερλίνα στις ερχόμενες ημέρες, κατέληξε ο αναλυτής της Γερμανικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης