Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Εκλογές την κατάλληλη στιγμή επέλεξε η May - Στο απόγειο η δημοτικότητά της

Deutsche Welle: Εκλογές την κατάλληλη στιγμή επέλεξε η May - Στο απόγειο η δημοτικότητά της
Η κα May υπογράμμισε πως κατέληξε στην απόφαση αυτή τα τελευταία 24ωρα
Η κίνησή της Theresa May να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για την 8η Ιουνίου 2017 αποτελεί ένα πολύ καλά σχεδιασμένο και συναισθηματικά φορτισμένο πολιτικό μήνυμα, σχολιάζει σε σχετικό της δημοσίευμα η Deutsche Welle.
Όπως σημειώνει το γεραννικπό κανάλι, η Βρετανίδα πρωθυπουργός απέδωσε την απόφασή της στα εμπόδια που προβάλλουν η αντιπολίτευση, η Βουλή των Λόρδων και οι Εθνικιστές της Σκωτίας στην κυβέρνησή της όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η κα May υπογράμμισε πως κατέληξε στην απόφαση αυτή τα τελευταία 24ωρα.
Ήταν ένα πολύ καλά σχεδιασμένο και συναισθηματικά φορτισμένο πολιτικό μήνυμα, στόχος του οποίου είναι να συστρατεύσει τους Βρετανούς ψηφοφόρους, τόσο εκείνους που είναι υπέρ όσο και εκείνους που είναι κατά της Ευρώπης, παρουσιάζοντας την πρωθυπουργό ως τη μόνη δύναμη που μπορεί φέρει σε πέρας μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση και να πετύχει το επιθυμητό, για τα συμφέροντα της Βρετανίας, αποτέλεσμα.
Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, συνεχίζει η Deutsche Welle, το επιτελείο της Downing Street επέλεξε σήμερα τον αιφνιδιασμό για μια σειρά λόγους.
Η κα May είναι στο απόγειο της δημοτικότητάς της, το Εργατικό Κόμμα του Jeremy Corbyn στο ναδίρ, αφού σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση η διαφορά τους είναι στο 21%.
Έτσι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την νομιμοποίηση της κας May μέσω εκλογών.
Και ενδόμυχα, η πρωθυπουργός ενδέχεται να επιδιώκει την αποδυνάμωση των σκληρών υποστηρικτών του Brexit που την πιέζουν αφόρητα.
Πολλοί εξ αυτών εκλέγονται σε περιοχές στις οποίες επικράτησε το «Ναι» στο δημοψήφισμα και η επανεκλογή τους τίθεται τώρα σε δοκιμασία.
Οι εκλογές αυτές είναι βέβαιο ότι θα αλλάξουν το πολιτικό τοπίο στη Βρετανία.
Δεν θα είναι απλά επιλογή ενός κυβερνητικού προγράμματος, αλλά θα σηματοδοτήσουν και το μέλλον της χώρας.
Παράλληλα λύνουν τα χέρια της Theresa May σε μια σειρά θέματα όσον αφορά στη μελλοντική σχέση της χώρας με την Ευρώπη και στην ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης