Τελευταία Νέα
Διεθνή

NYT: Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Carl Vinson» δεν κατευθυνόταν στη Β. Κορέα - Βρισκόταν στον Ινδικό Ωκεανό

tags :
NYT: Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Carl Vinson» δεν κατευθυνόταν στη Β. Κορέα -  Βρισκόταν στον Ινδικό Ωκεανό
Tο αεροπλανοφόρο και άλλα τέσσερα πολεμικά πλοία, δεν θα μπορούσαν να κατευθύνονται στη θάλασσα της Ιαπωνίας, αφού είχαν ρότα για τον Ινδικό Ωκεανό
Η αμερικανική κυβέρνηση είχε «καλλιεργήσει» την εντύπωση το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Carl Vinson κατευθυνόταν στη θάλασσα της Ιαπωνίας,προκειμένου να στείλει ένα ισχυρό αποτρεπτικό μήνυμα στη Βόρεια Κορέα, που ετοιμαζόταν για δοκιμή πυραύλου.
Όμως σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το αεροπλανοφόρο και άλλα τέσσερα πολεμικά πλοία, δεν θα μπορούσαν να κατευθύνονται στη θάλασσα της Ιαπωνίας, αφού είχαν ρότα για τον Ινδικό Ωκεανό για κοινές ασκήσεις με το αυστραλιανό ναυτικό, 3.500 μίλια νοτιοδυτικά από την κορεατική χερσόνησο.
Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου παραπέμπουν στο υπουργείο Άμυνας για περισσότερες λεπτομέρειες.
Επίσης αποδίδουν το όλο θέμα σε μία πρόωρη ανακοίνωση από τη Διοίκηση του Ειρηνικού και  σε μία λάθος ερμηνεία από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Iim Mattis, ο οποίος διαιώνισε την ψευδή αφήγηση, πως μία αμερικανική αρμάδα έπλεε προς τη Βόρεια Κορέα.
Η ιστορία με το αεροπλανοφόρο «χωρίς δρομολόγιο» μπορεί να μην είχε έρθει στο φως, εάν το Πολεμικό Ναυτικό δεν δημοσίευε μια φωτογραφία  του πλου τη Δευτέρα 17/4/2017 στην περιοχή Sunda Strait, που χωρίζει τα νησιά της Ινδονησίας, Ιάβα και Σουμάτρα.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε το Σάββατο 14/4/2017 και τέσσερις ημέρες μετά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Sean Spicer, είπε πως ο προορισμός της αρμάδας είναι η θάλασσα της Ιαπωνίας.
To «Carl Vinson» βρίσκεται τώρα σε μια βόρεια πορεία  προς την κορεατική χερσόνησο και αναμένεται να φτάσει στην περιοχή τις επόμενες μέρες του Απριλίου 2017 όπως είπαν αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας
Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει την παρεξήγηση αυτή, κατευθύνοντας όλες τις ερωτήσεις στο Πεντάγωνο.
Ιδιωτικά, όμως, άλλοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την αμηχανία τους για το χρονοδιάγραμμα του Πενταγώνου ενώ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Sean Spicer και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας HR McMaster,
απαντούσαν δημοσίως σε ερωτήσεις για την αποστολή του αεροπλανοφόρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης