Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Η θητεία του Trump κινδυνεύει να γίνει η προεδρία του απόλυτου τίποτα!

Business Insider: Η θητεία του Trump κινδυνεύει να γίνει η προεδρία του απόλυτου τίποτα!
Υπάρχει όμως κάποιος που να πιστεύει ότι ο Trump μπορεί να διαπραγματευτεί μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου;
Με άκρως καυστική διάθεση σχολιάζει τα πεπραγμένα (;) του Donald Trump το Business Insider, σημειώνοντας πως η θητεία του Ρεπουμπλικάνου κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ως η προεδρία «του απόλυτου τίποτα».
Εξηγώντας, σε ό,τι αφορά στην υπόσχεση της πολλά υποσχόμενης φορολογικής μεταρρύθμισης, ο αρθογράφος του αμερικανικού μέσου ενημέρωσης τονίζει πως, με βάση και όσα έχει πει ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin, τουλάχιστον μέχρι και τον Αύγουστο 2017 δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
Πρόβλεψη του Business Insider: Δε θα γίνει τίποτα!

Δεύτερον, στο θέμα του προϋπολογισμού, ο Ρεπουμπλικάνος πρότεινε μείωση του ελλείμματος μέσω μαζικών περικοπών σε βασικούς τομείς (όπως Υγεία και Εκπαίδευση), αλλά με ταυτόχρονη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών.
Σε αυτό υπάγεται και η απόπειρα για κατάργηση του «Obamacare». 
Ήδη το Κογκρέσο ετοιμάζεται να απορρίψει τα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης…

Τρίτο, σχετικά με το εμπόριο, ο Trump υποχωρεί από τη θέση ότι η Κίνα χειραγωγεί το εγχώριο νόμισμά της, σε μία προσπάθεια να κάνει βήματα πίσω από την πολιτική προστατευτισμού.
Υπάρχει όμως κάποιος, αναρωτιέται το Business Insider, που να πιστεύει ότι ο Trump μπορεί να διαπραγματευτεί μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου;

Εξωτερική πολιτική;
Ήδη ο Trump αναδίπλωσε τις απόψεις του περί ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα σκλήρυνε τη στάση του απέναντι στη Ρωσία, με την οποία υποσχόταν πως θα μειώσει την ένταση.
Ακολουθεί δηλαδή τις πολιτικές των προκατόχων του, Obama και Bush.
Την ίδια στιγμή, αναμειγνύεται για τα καλά στο θέμα της Συρίας.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω σχόλια του Business Insider περιέχουν και τοποθετήσεις του αρθρογράφου του περιοδικού New York, Jonathan Chait, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον Trump ως «George W. Bush, με τη διαφορά ότι είναι και ρατσιστής»!
«Μόνο που ο George Bush πέτυχε και μερικά πράγματα»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης