Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ συνεχίζει να «πληγώνει» το πετρέλαιο – Στα 52,6 δολάρια το αργό

Η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ συνεχίζει να «πληγώνει» το πετρέλαιο – Στα 52,6 δολάρια το αργό
Το Brent ωστόσο δεν έχασε το ψυχολογικό όριο των 55 δολαρίων...
Αν και κινήθηκε πάνω από τα 55 δολάρια ανά βαρέλι την περασμένη εβδομάδα, το αργό πετρέλαιο επέστρεψε στο μέσο όρο των προηγούμενων μηνών, διαπραγματευόμενο σήμερα (18 Απριλίου 2017), περί τις 22:40, στα 52,6 δολάρια ανά βαρέλι (-0,06%).
Την ίδια στιγμή, το Brent δεν έχασε το ψυχολογικό όριο των 55 δολαρίων (στα 55,08 δολάρια ανά βαρέλι), παρά το γεγονός ότι καταγράφει υψηλότερες απώλειες, στο -0,51%.
Αν και τα κράτη – μέλη του Ο.Π.Ε.Κ. προσπαθούν να επιτύχουν μία μείωση της παραγωγής που θα επιφέρει συρρίκνωση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς, «αγκάθι» για την αγορά του «μαύρου χρυσού» αποτελεί η συνεχόμενη αύξηση της παραγωγής (και των αποθεμάτων) στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό από αμερικανικές πηγές πως η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου τον Μάιο του 2017 αναμένεται να καταγράψει τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση των τελευταίων δύο ετών.
Η παραγωγή από το Permian, τη μεγαλύτερη περιοχή σχιστόλιθου της χώρας, αναμένεται να φθάσει στο ρεκόρ 2.360.000 βαρέλια ημερησίως.
Την ίδια στιγμή, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στη χώρα έχουν φτάσει στα υψηλοτέρα επίπεδα από το 2015, με τον αριθμό τους να ανέρχεται στις 683 για την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης