Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barkindo (Γ.Γ. ΟΠΕΚ): Οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία θα αποκατασήσουν τη σταθερότητα στην αγορά

Barkindo (Γ.Γ. ΟΠΕΚ): Οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία θα αποκατασήσουν τη σταθερότητα στην αγορά
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού απέφυγε να δηλώσει εάν η συμφωνία θα παραταθεί για άλλους έξι μήνες
Στο γεγονός ότι όλοι οι παραγωγοί πετρελαίου που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ έχουν δεσμευτεί να επαναφέρουν τα παγκόσμια αποθέματα στο μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών, αναφέρθηκε σήμερα (19/4) ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Mohammad Barkindo, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σε συνέδρια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Συγκεκριμένα, ο Barkindo τόνισε ότι οι χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ που συμμετέχουν στη συμφωνία του περασμένου Νοεμβρίου αναμένεται να συμβάλλουν τα μέγιστα στη σταθεροποίηση της ενεργειακής αγοράς, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στις μέχρι στιγμής περικοπές.
Μάλιστα, ο Γ.Γ. του Οργανισμού τόνισε ότι τα πρόσφατα δεδομένα του Μαρτίου 2017 καταδεικνύει ακόμα μεγαλύτερη συμμόρφωση από τους παραγωγούς πετρελαίου σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί κατά το επόμενο διάστημα.
Σημειώνεται ότι στις 25 Μαΐου 2017, οι παραγωγοί αναμένεται να συνεδριάσουν ξανά, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έναν απολογισμό της συμφωνίας και να εξετάσουν τις μελλοντικές κινήσεις τους.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας για άλλους έξι μήνες, ο Barkindo απέφυγε να δηλώσει εάν το εν λόγω σενάριο θα επιβεβαιωθεί, ωστόσο τόνισε ότι οποιαδήποτε απόφαση και αν ληφθεί τον Μάιο αναμένεται να είναι προς το συμφέρον όλων των χωρών παραγωγής και κατανάλωσης πετρελαίου.
Οι δηλώσεις του Barkindo φαίνεται ότι έχουν αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε σήμερα στην αγορά πετρελαίου, με το Brent και το αργό να κινούνται πλέον ανοδικά, μετά την πτώση που κατέγραφαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης