Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Η Ευρώπη καλωσορίζει τις πρόωρες εκλογές της Βρετανίας ενόψει των διαπραγματεύσεων για το Brexit

CNBC: Η Ευρώπη καλωσορίζει τις πρόωρες εκλογές της Βρετανίας ενόψει των διαπραγματεύσεων για το Brexit
Η Ευρώπη ευελπιστεί ότι από τις εκλογές στη Βρετανία θα προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια για το Brexit
Στην ανακοίνωση της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στη Βρετανία αλλά και τη θετική στάση που επιδεικνύει η Ευρώπη σχολιάζει το CNBC.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα, η Ευρώπη καλοδέχθηκε την ανακοίνωση καθώς ευελπιστεί ότι έτσι θα υπάρξει περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης όσον αφορά στο Brexit.
Αν και οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έμειναν έκπληκτες με την ανακοίνωση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν προβλέπουν καμία επίπτωση στη διαδικασία του Brexit.
Μάλιστα, ένας αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε στο CNBC ότι η ανακοίνωση της May δεν αλλάζει τα πράγματα.
«Αυτό είναι ένα εσωτερικό ζήτημα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Αλλά έχουμε κάποια ελπίδα ότι αυτό θα φέρει στο Λονδίνο μια ισχυρή κυβέρνηση, που μπορεί να διαπραγματευτεί μαζί μας με την ισχυρή υποστήριξη του εκλογικού σώματος», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Επισημαίνεται ότι οι Βρυξέλλες έχουν πολλές φορές κατακρίνει τη May για την έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου για το Brexit.
Η δήλωση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Sigmar Gabriel είναι χαρακτηριστική: «Ας ελπίσουμε ότι οι νέες εκλογές που ανακοινώθηκαν από την πρωθυπουργό Theresa May μπορούν περισσότερη σαφήνεια και προβλεψιμότητα στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης