Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley και πετρέλαιο αντιστάθμισαν το «καμπανάκι» του ΔΝΤ – Ανοδικά ξεκινά σήμερα 19/4 η Wall Street

Morgan Stanley και πετρέλαιο αντιστάθμισαν το «καμπανάκι» του ΔΝΤ – Ανοδικά ξεκινά σήμερα 19/4 η Wall Street
Ισχυρότερα άνοδο καταγράφει ο τεχνολογικός Nasdaq, στις 5.879,18 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της IBM καταρρέει κατά 5,2%
Τα άκρως ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα της Morgan Stanley για το α’ 3μηνο του 2017, τα οποία αποτέλεσμα την εξαίρεση ανάμεσα στις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες (περισσότερα εδώ), αλλά και η ανάκαμψη στον «μαύρο χρυσό», βοήθησαν τους επενδυτές να αποβάλλουν τις ανησυχίες που δημιούργησε η έκθεση του Δ.Ν.Τ. για τις χρηματοπιστωτικές συνθήκες και τις επικείμενες πολιτικές του Donald Trump.
Ειδικότερα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέφερε πως η μείωση των φορολογικών συντελεστών και η χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις τράπεζες, γνωστού ως «Dodd-Frank», που έχει υποσχεθεί (αλλά δεν έχει εφαρμόσει…) η κυβέρνηση του Donald Trump αυξάνουν τον κίνδυνο για μία νέα χρηματοπιστωτική κρίση, όπως το 2008.
Το Ταμείο αναγνωρίζει ωστόσο πως οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν μειωθεί κατά τους τελευταίους έξι μήνες, εν μέσω της ισχυρότερης παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και των υψηλότερων επιτοκίων που έχουν βελτιώσει τα κέρδη των τραπεζών.
Ωστόσο, στην περίπτωση των Η.Π.Α., προειδοποιεί ότι η υψηλής μόχλευσης αμερικανικές εταιρείες δεν είναι σε θέση να αυξήσουν τη ρευστότητά τους από τις μεταρρυθμίσεις της εγχώριας κυβέρνησης.
Μάλιστα, το Ταμείο «απαντά» στους Ρεπουμπλικάνους πως τα επαναπατριζόμενα κεφαλαία λόγω του χαμηλότερου φορολογικού συντελεστή (από το 35% στο 15% - 20%) θα χρησιμοποιηθούν για επαναγορές μετοχών και λοιπών περιουσιακών στοιχείων, και όχι επενδύσεις.
Επίσης, επικαλείται και ιστορικά στοιχεία, καθώς τα έτη 1986 και 2004, οπότε άλλαξε προς το ευνοϊκότερο για τις επιχειρήσεις η φορολογία, ακολούθησαν δύο άνευ προηγουμένου κρίσεις (1990 και 2008).
Στα του ρυθμιστικού πλαισίου για τις τράπεζες, εκτιμά ότι μία σύσφιξη του συνόλου κανόνων θα μπορούσε να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τα πιο αδύναμα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα., επισημαίνοντας πως οι απώλειες θα βαρύνουν και τις ασφαλιστικές εταιρείες, τα αμοιβαία κεφάλαια και τα συνταξιοδοτικά ταμεία.

Το πετρέλαιο, περί τις 16:33, κινείται ανοδικά μετά από «διάλειμμα» πέντε ημερών, με το αργό να βρίσκεται στα 52,56 δολάρια (+0,29%) και το Brent να «κρατά» πάνω από τα 55 δολάρια, στα 55,08 δολάρια ανά βαρέλι (+0,35%).

Ως αποτέλεσμα, οι τρεις κύριοι δείκτες της Wall Street εκκίνησαν με θετικό πρόσημο στη σημερινή συνεδρίαση, με τοπν βιομηχανικό Dow Jones Indusrtial Average να βρίσκεται στις 20.535,78 μονάδες (+0,06%) και τον δείκτη – βαρόμετρο S&P 500 στις 2.349,40 μονάδες (+0,31%).
Ισχυρότερα άνοδο, της τάξης του 0,51%, καταγράφει ο τεχνολογικός Nasdaq, στις 5.879,18 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της IBM καταρρέει κατά 5,2%, στα 161 δολάρια, ελέω απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης