Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Morgan Stanley και Goldman Sachs αντιμέτωπες με το ίδιο ερώτημα

Business Insider: Morgan Stanley και Goldman Sachs αντιμέτωπες με το ίδιο ερώτημα
Τα έσοδα της Morgan Stanley από τις αγορές σταθερού εισοδήματος ήταν πολύ καλύτερα από της Goldman Sachs
Τι συμβαίνει με τις αγορές σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων;
Αυτό είναι -σύμφωνα με το Business Insider- το ερώτημα που απασχολεί τα στελέχη της Morgan Stanley και Goldman Sachs, αλλά για πολύ διαφορετικούς λόγους.
Η Morgan Stanley ανακοίνωσε κέρδη 1 δολ. ανά μετοχή με κύκλο εργασιών 9,7 δισ. δολ. κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Την ίδια στιγμή, η τράπεζα ανέφερε έσοδα από τις αγορές σταθερούς εισοδήματος 1,7 δισ. ευρώ.
Αυτή η απόδοση είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, δεδομένου ότι η Morgan Stanley μείωσε το μέγεθος της μονάδας σταθερού εισοδήματος της στα τέλη του 2015.
Η τράπεζα έχει καταφέρει να μειώσει το κόστος και το προσωπικό ενισχύοντας παράλληλα τα έσοδα.
Παράλληλα, όμως, σημαίνει ότι τα έσοδα από τις αγορές σταθερού εισοδήματος της Morgan Stanley ήταν καλύτερα από της Goldman Sachs.
«Θεωρούμε αυτά τα αποτελέσματα ως στέρεα, ιδιαίτερα υπό το φως των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της Goldman Sachs και αναμένουμε ότι οι μετοχές της Morgan Stanley θα συνεχίσουν να αποδίδουν καλά στο πλαίσιο της συνεχίζόμενης δυναμικής στην επιχείρηση» αναφέρει ο αναλυτής της UBS, Brennan Hawken.
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις σε αυτον τον τομέα» ο οικονoμικός διευθυντής της Morgan Stanley, Jonathan Pruzan.
Από την άλλη πλευρά, η Goldman Sachs αναφέρθηκε στα αποτελέσματα απο τις επενδύσεις σταθερούς εισοδήματος για διαφορετικό όμως λόγο.
Κι αυτό για τα έσοδα από τον συγκεκριμένο τομέα αυξήθηκαν κατά 1% από το πρώτο τρίμηνο του 2017 ενώ υποχώρησαν σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2016.
Ο αναπληρωτής οικονομικός διευθυντής της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας ανέφερε κατ' επανάληψη τα χαμηλά επίπεδα μεταβλητότητας ως το βασικό λόγο για την κακή απόδοση.
Όπως είπε, η μεταβλητότητα στις αγορές συναλλάγματος και εμπορευμάτων ήταν σε χαμηλά επίπεδα δύο ετών και πρόσθεσε πως όταν η μεταβλητότητα είναι χαμηλή, η δραστηριότητα του πελάτη είναι μικρή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης