Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dow Jones και S&P 500 αντέστρεψαν την ανοδική πορεία - Έκλεισαν με πτώση - Αύξηση 0,21% στον Nasdaq

Dow Jones και S&P 500 αντέστρεψαν την ανοδική πορεία - Έκλεισαν με πτώση - Αύξηση 0,21% στον Nasdaq
Το ADR της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 0,261 δολάρια (+0,38%)
Αν και ξεκίνησαν με άκρως ικανοποιητική άνοδο κατά τη σημερινή (19 Απριλίου 2017) συνεδρίαση, οι Dow Jones και S&P 500 «κατάφεραν» να κλείνουν με πτώση 0,58% (στις 20.404,49 μονάδες) και 0,21% (στις 2.337,35 μονάδες) αντίστοιχα.
Αυτί διότι «ξαναχτύπησαν» οι Ρεπουμπλικάνοι.
Εξηγώντας, ο Paul Rayn, επικεφαλής του κυβερνόντος κόμματος στο Κογκρέσο, απέκλεισε κάθε περίπτωση να εφαρμοστεί η πολυαναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση πριν από το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού, με αποτέλεσμα να επιβεβαιώσει τους σχετικούς φόβους των επενδυτών.
Την ίδια στιγμή, ο Donald Trump έδωσε εντολή για επανεξέταση του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης, αναφορικά με την άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν, αναζωπυρώνοντας έτσι την γεωπολιτική αβεβαιότητα.
Η διαδικασία διυπηρεσιακής επανεξέτασης του Σχεδίου για τις κυρώσεις στην Τεχεράνη θα διαρκέσει τρεις μήνες, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Sean Spicer.
Το Σχέδιο για την άρση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν αποτελεί το αποτέλεσμα της πυρηνικής συμφωνίας που υπέγραψε η Ομάδα Χωρών 5+1 με το Ιράν τον Ιούνιο του 2015 για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων ενάντια στην Ισλαμική Δημοκρατία.
Σημαντικότατο ρόλο έπαιξε και η κατάρρευση στο πετρέλαιο, καθώς η είδηση για μικρότερη της αναμενόμενης μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη παραγωγή, δημιούργησαν πανικό στους επενδυτές, με αποτέλεσμα ο «μαύρος χρυσός» να αντιστρέφει βίαια την ανοδική πορεία που κατέγραφε μέσα στην ημέρα.
Ειδικότερα, περί τις 23:10, το αργό πετρέλαιο σημειώνει απώλειες της τάξης του 3,6%, στα 50,52 δολάρια, με το Brent να ακολουθεί στο -3,37% και τα 53,04 δολάρια ανά βαρέλι.
Το θετικό είναι πως δεν «χάθηκε» το ψυχολογικό όριο των 50 δολαρίων.
Την ίδια στιγμή, το Beige Book της Federal Reserve απέδειξε μέτρια οικονομική ανάπτυξη και αύξηση στον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (περισσότερα εδώ).
Σε αντίθετο κλίμα, ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο της τάξης του 0,23%, στις 5.863,03 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της IBM κατέρρευσε 4,9% (στα 161,9 δολάρια).
Επισημαίνεται ότι το ADR της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 0,261 δολάρια (+0,38%).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης