Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Ανησυχητικές και συνεχιζόμενες προκλήσεις από το Ιράν – Επανεξετάζουμε την πολιτική μας

tags :
Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Ανησυχητικές και συνεχιζόμενες προκλήσεις από το Ιράν – Επανεξετάζουμε την πολιτική μας
Το Ιράν έχει σκοπό να αποσταθεροποιήσει τις χώρες της Μέσης Ανατολής υποστηρίζει ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
Για ανησυχητικές και συνεχιζόμενες προκλήσεις από την πλευρά του Ιράν, οι οποίες έχουν ως απώτερο στόχο την αποσταθεροποίηση των χωρών της Μέσης Ανατολής έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson, ο οποίος υποστήριξε πως οι ΗΠΑ επανεξετάζουν την πολιτική τους απέναντι στο Ιράν.
Όπως είπε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, η επανεξέταση, την οποία ανακοίνωσε την Τρίτη, δεν θα εξετάσει απλώς τη συμμόρφωση της Τεχεράνης προς την πυρηνική συμφωνία του 2015, αλλά και τη συμπεριφορά της στην περιοχή η οποία, όπως είπε ο Tillerson, υπονομεύει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη και τον Λίβανο.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Trump έχει διατάξει την επανεξέταση της αμερικανικής πολιτικής απέναντι στο Ιράν για να εκτιμηθεί το κατά πόσον η αναστολή των κυρώσεων που αφορά την πυρηνική συμφωνία είναι «ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών».
Σε επιστολή του προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Tillerson ανέφερε ότι το Ιράν συμμορφώνεται μεν με τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την πυρηνική συμφωνία του 2015 αλλά ότι υπάρχουν ανησυχίες για το ρόλο του ως κρατικού υποστηρικτή τρομοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης