Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Αυξανόμενος κίνδυνος για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα οι κυβερνοεπιθέσεις

Fitch: Αυξανόμενος κίνδυνος για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα οι κυβερνοεπιθέσεις
Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου έχουν κατά κανόνα ισχυρότερους ελέγχους κινδύνου και ρυθμιστικό έλεγχο, περιορίζοντας έτσι το ρίσκο
Οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν μία συνεχόμενη απειλή για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings, εκτιμώντας μάλιστα ότι αρχίζουν να επηρεάζουν και αρνητικά την πιστοληπτική αξιολόγηση.
Αυτό διότι από μία επίθεση των hackers ενδέχεται να τεθούν σε κίνδυνο τα δεδομένα των πελατών και να διαταραχθούν οι ιστότοποι των τραπεζών.
Ως αποτέλεσμα, πλήττεται η φήμη αλλά και η πρόσβαση της επιχείρησης στην χρηματοδότηση από τις κεφαλαιαγορές.
Μάλιστα, ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά πως τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δανείζουν σε καταναλωτές, οι οποίοι και τραβούν την προσοχή των επιτήδειων.
Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου έχουν κατά κανόνα ισχυρότερους ελέγχους κινδύνου και ρυθμιστικό έλεγχο, περιορίζοντας έτσι το ρίσκο.
Βέβαια, ήδη η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Κομισιόν και η Ε.Κ.Τ. έχουν ήδη κατατάξει τις κυβερνοεπιθέσεις ως έναν από τους μεγαλύτερους κίνδυνους του κλάδου για το 2016, αλλά και το 2017.
Η σχετική νομοθεσία της Ε.Ε., η οποία θα εφαρμοστεί πιθανότατα από Μάιο του 2018, θα προβλέπει πρόστιμο ακόμα και 4% επί του κύκλου εργασιών αν υπάρξει παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης