Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένας αστυνομιικός νεκρός και άλλοi δύο τραυματίες από τρομοκρατικό χτύπημα από το ISIS στο Παρίσι

tags :
Ένας αστυνομιικός νεκρός  και άλλοi δύο τραυματίες από τρομοκρατικό χτύπημα από το ISIS στο Παρίσι
Το συμβάν αυτό έρχεται μόλις τρεις ημέρες από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών (23/4), προκαλώντας αναστάτωση στη γαλλική πρωτεύουσα

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην καρδιά του Παρισιού στα Ηλύσια Πεδία περί τις 22:15 ώρα Ελλάδας σήμερα 20/4/2017, ενώ οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας, ενώ όπως επιβεβαιώθηκε ήταν τρομοκρατική επίθεση.
Συγκεκριμένα ένοπλος άνδρας μέσα από το αυτοκίνητο του μάρκας Audi πλησίασε ομάδα στυνομικών δήθεν για να τους ρωτήσει κάτι και έβγαλε ένα Καλάσνικοφ σκοτώντας ένα αστυνομικό και τραυματίζοντας άλλους τρεις.
Όπως ανέφερε η Ένωση Αστυνομικών στο λογαριασμό της στο Τwitter, ο αστυνομικός σκοτώθηκε από τα πυρά του δράστη καθώς βρισκόταν μέσα στο όχημα του σταματημένο στον κόκκινο σηματοδότη.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ένας άνδρας βγήκε από το όχημα του και άρχισε να πυροβολεί με ένα «καλάσνικοφ» προς τους αστυνομικούς.
Ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός ακαριαία ενώ ένας δεύτερος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.
Νεκρός έπεσε από την ανταπόδοση των πυρών εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων και ο δράστης της επίθεσης



Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο ένας ένοπλος δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας, ενώ η ίδια πηγή έκανε λόγο για πυροβολισμούς που συνέβησαν τουλάχιστον μιάμιση ώρα μετά το αρχικό συμβάν σε άλλη τοποθεσία κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.
Αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στον ανατολικό τομέα του Παρισιού στο σπίτι του δράστη που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της επίθεσης.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα..



Γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν έρευνες στην περιοχή.



Οι αστυνομικές αρχές απευθύνουν συστάσεις στους πολίτες να αποφεύγουν την πολυσύχναστη αυτή περιοχή, η οποία έχει περικυκλωθεί από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις.
Κλειστοί είναι αρκετοί σταθμοί του Μετρό για λόγους ασφαλείας.


Το συμβάν αυτό έρχεται μόλις τρεις ημέρες από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών (23/4), προκαλώντας αναστάτωση στη γαλλική πρωτεύουσα.




Συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, όπως μετέδωσε το Reuters.



(πρώτη ενημέρωση 22:21 20/4/2017 )

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης