Τελευταία Νέα
Διεθνή

ECIPE (think tank): Η επίθεση στο Παρίσι θα ισχυροποιήσει τη θέση της Le Pen στις γαλλικές εκλογές

ECIPE (think tank): Η επίθεση στο Παρίσι θα ισχυροποιήσει τη θέση της Le Pen στις γαλλικές εκλογές
Το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Γαλλίας συνέβη μόλις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές
Την εκτίμηση ότι το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, την ευθύνη του οποίου ανέλαβε το ISIS, θα μπορούσε να εκτοξεύσει τα ποσοστά της Marine Le Pen στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.
Καθώς το περιστατικό συνέβη μόλις λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής (23/4/2017), θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερες επιδόσεις για τη Marine Le Pen απ' ό,τι θα πετύχαινε σε διαφορετική περίπτωση, επισημαίνει ο Fredrik Erixon, διευθυντής στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας (ECIPE), ένα think tank με έδρα τις Βρυξέλλες.
Επισημαίνεται ότι η Le Pen, επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, έχει μιλήσει έντονα για την ασφάλεια και έχει ζητήσει την πλήρη παύση της μετανάστευσης ως μέσο πρόληψης της εισόδου ριζοσπαστών στην Ευρώπη.
Εξάλλου, η ίδια δήλωσε πρόσφρατα ότι η μαζική μετανάστευση έφερε την τρομοκρατία.
Ο Erixon επεσήμανε ότι πιθανότατα η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι θα εκμεταλλευτεί από τα πολιτικά κόμματα, που θέλουν αυτή η εκστατεία να επικεντρωθεί μόνο σε θέματα γύρω από τη μετανάστευση και την τρομοκρατία.
Επισημαίνεται ότι η Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το 2015 λόγω των πολυάριθμών επιθέσεων που σκότωσαν περισσότερα από 230 άτομα τα τελευταία δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης