Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά το «όχι» της Merkel για μία καλύτερη συμφωνία στο Brexit, το Λονδίνο στρέφεται τώρα στον Schulz

tags :
Μετά το «όχι» της Merkel για μία καλύτερη συμφωνία στο Brexit, το Λονδίνο στρέφεται τώρα στον Schulz
Πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, το κυβερνόν κόμμα της Γερμανίας έχει απορρίψει της επιδιώξεις του Λονδίνου για τις άτυπες επαφές
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές της η Βρετανία δεν έχει επιτύχει πρόοδο ως προς την εκκίνηση άτυπων επαφών με τους κυβερνώντες Χριστιανοδημοκράτες της Angela Merkel στη Γερμανία, προκειμένου να έχει μία πιο ευνοϊκή συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το Brexit, σύμφωνα με αξιωματούχους και από τις δύο πλευρές τους οποίους επικαλείται το Bloomberg.
Πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, το κυβερνόν κόμμα της Γερμανίας έχει απορρίψει της επιδιώξεις του Λονδίνου για τις άτυπες επαφές. 
Έτσι οι Βρετανοί στρέφουν τις προσπάθειές τους,  στους συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες του Martin Schulz, που είναι και ο βασικός αντίπαλος της Merkel στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου 2017, σύμφωνα με μία από τις πηγές
H πίεση της Βρετανίας στο Βερολίνο καταδεικνύει τις προσπάθειες  της πρωθυπουργού Theresa May να πείσει κράτη – μέλη της ΕΕ για την καλύτερη δυνατή συμφωνία επί του Brexit.
«Αυτό είναι απίθανο να αλλάξει ακόμα κι αν φτάσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ενισχυμένη εντολή από τους ψηφοφόρους του Ηνωμένου Βασιλείου στις πρόωρες εκλογές της 8ης Ιουνίου 2017», δήλωσε στο Bloomberg ο Holger Schmieding, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank.
Το Ηνωμένο Βασίλειο «βρίσκεται σε πολύ αδύναμη διαπραγματευτική θέση ούτως ή άλλως», συνέχισε ο Schmieding.
«Η νίκη για τους Συντηρητικούς  στις εκλογές της 8ης Ιουνίου  δίνει στη May μία ισχυρή τόνωση  στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά δεν της δίνει κανένα πλεονέκτημα στην Πολωνία, τη Ρουμανία  τη Γαλλία ή τη Γερμανία », όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Το Brexit θα διαμορφωθεί ως επί το πλείστον από το τι είναι έτοιμη να προσφέρει η ΕΕ των 27 και η Theresa May θα πρέπει να το δεχτεί», συμπλήρωσε.
Σημειώνεται ότι, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν ήδη σκληρύνει το σχέδιο κατευθυντήριων γραμμών για τις επόμενες διαπραγματεύσεις,.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  Donald Tusk δημοσιοποίησε ένα περίγραμμα στις αρχές Απριλίου 2017 που περιέχει πιο σκληρή γλώσσα σε θέματα, που περιλαμβάνουν τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο και των δυνητικών χρηματικών οφειλών της Βρετανίας, στην ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης