Διεθνή

Schaeuble: Υπάρχει το έδαφος για μία λύση «χωρίς συγκρούσεις» με τις ΗΠΑ στα θέματα εμπορίου

tags :
Schaeuble: Υπάρχει το έδαφος για μία λύση «χωρίς συγκρούσεις» με τις ΗΠΑ στα θέματα εμπορίου
«Το ελεύθερο εμπόριο είναι προς το συμφέρον και των Αμερικανών»
Αισιόδοξος για την επίτευξη μίας «λύσης χωρίς συγκρούσεις» στα θέματα εμπορίου εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Steven Mnuchin.
Σύμφωνα με τον Schaeuble, δεν τέθηκε στο τραπέζι ούτε η απειλή του Trump να επιβάλει δασμούς για να περιοριστούν οι γερμανικές εισαγωγές, ούτε το ζήτημα του μεγάλου γερμανικού πλεονάσματος στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών με τις ΗΠΑ για το οποίο ο ρεπουμπλικάνος κατηγορούσε το Βερολίνο, επιχειρηματολογώντας ότι εκμεταλλεύεται τη χαμηλή ισοτιμία του ευρώ.
Yπάρχει μια ύφεση της διένεξης με τις ΗΠΑ για το ελεύθερο εμπόριο με τη Γερμανία και την Ευρώπη, σημείωσε ο Schaeuble εκτιμώντας ότι θα βρεθεί μια «μη συγκρουσιακή λύση» στη σύνοδο κορυφής του G20 στο Αμβούργο τον Ιούλιο.
«Το ελεύθερο εμπόριο είναι προς το συμφέρον και των Αμερικανών» και «το παγκόσμιο ελεύθερο εμπόριο και η απουσία προστατευτισμού είναι ένας από τους πιο σημαντικούς όρους για μια οικονομική ανάπτυξη» που ωφελεί όλα τα κράτη, σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης