Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η αποφυγή της συντριβής είναι ο στόχος των Εργατικών της Βρετανίας στις πρόωρες εκλογές (8/6/2017)

tags :
Bloomberg: Η αποφυγή της συντριβής είναι ο στόχος των Εργατικών της Βρετανίας στις πρόωρες εκλογές (8/6/2017)
Οι Εργατικοί υπολείπονται των Συντηρητικών κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες σε δημοσκοπήσεις
Με σχέδιο…ήττας προσέρχεται στις πρόωρες εκλογές της 8ης Ιουνίου 2017 στη Βρετανία το κόμμα των Εργατικών.
Το βαθιά διχασμένο κόμμα της αντιπολίτευσης, παρά τις διακηρύξεις του ηγέτη του Jeremy Corbyn για εκλογική νίκη στις 8 Ιουνίου, θα διεξάγει προεκλογική εκστρατεία, με απώτερο στόχο την ελαχιστοποίηση της έκτασης της ήττας, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους του, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας στο Bloomberg.     
Την ώρα που ο Corbyn θα περιοδεύει σε περιφέρειες με τον ανεδαφικό στόχο να κερδίσει περισσότερες κοινοβουλευτικές έδρες από τους Συντηρητικούς, αξιωματούχοι των Εργατικών θα επιδιώκουν με ανάλογες εκστρατείες να περισώσουν όσες από τις έδρες που έχουν σήμερα, από τη σαρωτική, όπως αναμένεται, εκλογική νίκη του κυβερνώντος κόμματος.  
«Η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι Εργατικοί, είναι η μάχη σε τοπικό επίπεδο για τη διάσωση εδρών και όχι ο πόλεμος σε εθνικό επίπεδο για την κατάκτηση της εξουσίας» εκτιμά ο Justin Fisher, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου.
Οι Εργατικοί υπολείπονται των Συντηρητικών κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες σε δημοσκοπήσεις ενώ 12 από τους βουλευτές του κόμματος της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν, πως δεν θα πάρουν μέρος στις εκλογές. 
Αν και ο Corbyn είναι ο ηγέτης του κόμματος, πριν τον  εκλέξουν τα μέλη των Εργατικών στην προεδρία το 2015,  ήταν μια περιθωριακή φιγούρα ενώ δεν έχει εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις, επισημαίνει το Bloomberg.
«Δεν νομίζω ότι αυτές οι εκλογές αφορά την αλλαγή της κυβέρνησης», δήλωσε η βουλευτής των Εργατικών Helen Goodman στον τηλεοπτικό σταθμό ITV News.
«Αυτές οι εκλογές αφορούν την αποτροπή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Συντηρητών», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης