Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι εξαγγελίες Trump για τη φορολογική μεταρρύθμιση δεν «έπεισαν» τη Wall Street – Στο -0,26% έκλεισε ο S&P 500

Οι εξαγγελίες Trump για τη φορολογική μεταρρύθμιση δεν «έπεισαν» τη Wall Street – Στο -0,26% έκλεισε ο S&P 500
Αρνητικά συνέβαλα και το πετρέλαιο… 
Η εξαγγελία του Donald Trump σχετικά με το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης δεν είχε την ανάλογη αντίδραση στον κόσμο των επενδυτών, καθώς «μαζικές» περικοπές φόρων ενδεχομένως να προβλημάτισαν…
Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε σήμερα (21 Απριλίου 2017) πως την ερχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα από την Τετάρτη 26 Απριλίου κι έπειτα, θα δημοσιοποιηθεί το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει «μαζικές περικοπές» των φορολογικών συντελεστών για επιχειρηματίες και απλούς πολίτες.
Ο Ρεπουμπλικάνος ωστόσο απέφυγε να πει λεπτομέρειες, αρκούμενος μόνο στο ότι πρόκειται «για τις μεγαλύτερες περικοπές που έχουν γίνει ποτέ»…
Οι προσδοκίες που δημιούργησαν στον επιχειρηματικό κόσμο οι σχετικές προεκλογικές υποσχέσεις του κ.Trump, σε συνδυασμό με την υπόσχεση για χαλάρωση ή ακόμα και κατάργηση του ρυθμιστικού πλαισίου ια τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ήταν και αυτές που οδήγησαν τη Wall Street σε ιστορικά υψηλά.
Επίσης, σήμερα έγινε γνωστό πως το οικονομικό και επιχειρηματικό κλίμα στις Ηνωμένες Πολιτείες το μήνα Απρίλιο 2017 σημείωσε περαιτέρω βελτίωση,
με μικρότερο ωστόσο ρυθμό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI (περιλαμβάνει όλους τους κλάδους) της Markit ανήλθε στις 52,7 μονάδες, έναντι 53 τον Μάρτιο 2017.
Ο PMI για τις κατασκευές διαμορφώθηκε στις 52,8 μονάδες για τον Απρίλιο (στις 53,3 μονάδες τον Μάρτιο), ενώ για τις υπηρεσίες των Η.Π.Α. ανήλθε στις 52,5 μονάδες (52,8 τον Μάρτιο).
Σημειώνεται ότι η τιμή του εκάστοτε PMI κάτω των 50 μονάδων συνεπάγεται συρρίκνωση του κλάδου, πάνω από 50 μεγέθυνση και ίση με 50 αμεταβλητότητα.
Αρνητικά συμβάλλει και σήμερα το ράλι… προς τα κάτω στον «μαύρο χρυσό», με το αργό να υποχωρεί κατά -2,25% και τα 49,57 δολάρια το βαρέλι, και το Brent να βρίσκεται στα 51,91 δολάρια (-2,04%), ελέω της νέας αύξησης στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στις Η.Π.Α.
Ως αποτέλεσμα, ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average και ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 υποχωρούν κατά 0,15% και 0,26% αντίστοιχα, στις 20.547,76 και 2.349,75 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε μικρότερη πτώση, μετά τα χθεσινά ιστορικά υψηλά, για να καταλήξει στις 5.910,52 μονάδες.
Το ADR της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στο +1% και τα 0,2616 δολάρια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης