Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στη Βενεζουέλα - Χιλιάδες στις μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Maduro, πάνω από 20 οι νεκροί

Χάος στη Βενεζουέλα - Χιλιάδες στις μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Maduro, πάνω από 20 οι νεκροί
Η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών που λεηλατούσαν μαγαζιά για να βρούν είδη πρώτης ανάγκης και φαγητό 
Χάος επικρατεί πλέον στη Βενεζουέλα όπου ξημέρωσε μια ακόμη ημέρα σκληρών διαδηλώσεων και συγκρούσεων κατά της κυβέρνησης Μaduro όπου περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, από το ξεκίνημα των συγκρούσεων την Πέμπτη (20/4).
Μόνο χθες Παρασκευή (21/4) τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εν μέσω διαδηλώσεων, καταστολής και πλιάτσικου καταστημάτων για φαγητό.
Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στην περιοχή Ελ Βάγιε, κοντά στη στρατιωτική βάση του Καράκας, όπου δεκατρείς άνθρωποι, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, έπαθαν ηλεκτροπληξία, στην προσπάθειά τους να αρπάξουν ψωμί από έναν φούρνο με ηλεκτροφόρα σύρματα.
Οι μαζικές διαδηλώσεις, από την Πέμπτη, στους δρόμους του Καράκας εναντίον του προέδρου Nicolas Maduro οδήγησαν σε μια νύχτα πυροβολισμών από την αστυνομία, φλεγόμενων εμποδίων από τους διαδηλωτές και λεηλατημένων καταστημάτων με είδη πρώτης ανάγκης και φαγητό.
Ακόμη και οι μητέρες με τα νεογέννητα παιδιά τους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ένα μαιευτήριο στο Καράκας, εξαιτίας των αερίων από τα δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών.
Από τη μια πλευρά, οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση Maduro πως, ενώ χρησιμοποιεί δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών, δεν κάνει τίποτα για τη λεηλασία των επιχειρήσεων. Από την άλλη, η κυβέρνηση "βλέπει" ένοπλες ομάδες, κατευθυνόμενες από την αντιπολίτευση, ως υπεύθυνες για την επίθεση με αέριο στο μαιευτήριο και για τις ταραχές.
Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης υπόσχονται να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις αξιώνοντας η κυβέρνηση του Maduro να προκηρύξει νομαρχιακές εκλογές, μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει από τον περασμένο χρόνο, να αποφυλακίσει σχεδόν 100 ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και να σεβαστεί την αυτονομία του Κογκρέσου, όπου ηγείται η αντιπολίτευση.
Για σήμερα, Σάββατο, η αντιπολίτευση κάλεσε όσους αντιδρούν στην πολιτική του Maduro να πραγματοποιήσουν μια "σιωπηρή" πορεία διαμαρτυρίας στο Καράκας για να αποτίσουν φόρο τιμής σε όσους σκοτώθηκαν στις ταραχές. Επιπλέον, για τη Δευτέρα η αντιπολίτευση κάλεσε τους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν μια "καθιστική" διαμαρτυρία και να αποκλείσουν τους κεντρικούς δρόμους της Βενεζουέλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης