Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φρούριο η Κολωνία για το Συνέδριο του ακροδεξιού κόμματος AfD - Φόβοι για επεισόδια στις διαδηλώσεις

Φρούριο η Κολωνία για το Συνέδριο του ακροδεξιού κόμματος AfD - Φόβοι για επεισόδια στις διαδηλώσεις
Aντιρατσιστικές και αντιφασιστικές ομάδες θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό δρόμων περιμετρικά του ξενοδοχείου όπου πραγματοποιείται το συνέδριο
Σε φρούριο έχει μετατρέψει η αστυνομία την Κολωνία, εξαιτίας του συνεδρίου του ακροδεξιού κόμματος AfD, που ξεκινά σήμερα (22/4) και θα ολοκληρωθεί αύριο (23/4).
Οι αρχές φοβούνται την πρόκληση επεισοδίων καθώς εκτιμά ότι πάνω από 50.000 άνθρωποι θα διαδηλώσουν κατά του ξενοφοβικού κόμματος.
Στην ατζέντα του συνεδρίου είναι η ανάδειξη των βασικών υποψηφίων για τις επικείμενες ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου και το εκλογικό πρόγραμμα.
Κόμματα, εκκλησιαστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις αλλά και ιδιωτικές πρωτοβουλίες έχουν καλέσει σε μαζικές κινητοποιήσεις κατά του AfD, ενώ υπάρχει ο φόβος ότι ανάμεσά τους θα βρεθούν ταραξίες του ακροαριστερού χώρου.
«Ανησυχούμε πολύ», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κολωνίας, προσθέτοντας ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν εκκλήσεις αγνώστων όπου γίνεται λόγος για «φωτιά αντί κονφετί» και για την «κόλαση της Κολωνίας».
Διάφορες αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές ομάδες αναμένεται να προχωρήσουν στον αποκλεισμό των δρόμων περιμετρικά του ξενοδοχείου όπου πραγματοποιείται το συνέδριο, προκειμένου να εμποδίσουν την προσέλευση των 600 περίπου συνέδρων.
Η αστυνομία έχει διαμηνύσει ότι βάσει του γερμανικού συντάγματος απαγορεύεται η παρεμπόδιση κομματικού συνεδρίου ενός πολιτικού κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης