Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Μία έκπληξη στις Γαλλικές εκλογές θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή στις αγορές

Fed: Μία έκπληξη στις Γαλλικές εκλογές θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή στις αγορές
Γνωρίζουμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει αναταραχή στις αγορές εάν υπάρξει έκπληξη στις γαλλικές προεδρικές εκλογές
Σοβαρή πιθανότητα αναταραχών στις αγορές, διέβλεψε ο υπ' αριθμόν δύο στην ιεραρχία της ομοσπονδιακής αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed), Stanley Fischer, σε περίπτωση επικράτησης στις Γαλλικές εκλογές υποψηφίου που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη.
Ερωτηθείς σχετικά από το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, στο περιθώριο των εαρινών συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, ο αντιπρόεδρος της Fed επισήμανε ότι η όποια έκπληξη στις Γαλλικές εκλογές θα ταράξει τις αγορές.
"Με δεδομένο ότι κάποιοι υποψήφιοι μιλούν ήδη για έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωζώνη είναι σίγουρο πως ένα σενάριο εκπλήξεων στις Γαλλικές κάλπες θα ταράξει το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα και κατ' επέκταση σε ένα τέτοιο σενάριο οι αγορές θα αναστατωθούν" τόνισε ο Φίσερ.
Ο ίδιος διευκρίνισε πως η αμερικανική ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα «προσέχει τι συμβαίνει στο εξωτερικό και τις πιθανές επιπτώσεις του» για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου.
«Γνωρίζουμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει αναταραχή στις αγορές εάν υπάρξει έκπληξη στις γαλλικές προεδρικές εκλογές" είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης