Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών της Γερμανίας κατασκόπευε την Interpol

Spiegel: Πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών της Γερμανίας κατασκόπευε την Interpol
Είχε υποκλέψει email, τηλεφωνικά νούμερα και φαξ διαφόρων οργανισμών μεταξύ των οποίων οι Νew Υork Τimes και το Reuters
Σάλος έχει δημιουργηθεί στη Γερμανία μετά την αποκάλυψη ότι υψηλόβαθμο στέλεχος των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών (BND) κατασκόπευε για χρόνια την Interpol και τα γραφεία χωρών όπως της Αυστρίας, των ΗΠΑ και της Ελλάδας καθώς και το Αρχηγείο στη Χάγη της Ολλανδίας .
Όπως αποκαλύπτει το γερμανικό Der Spiegel, το στέλεχος της BND είχε υποκλέψει δ/νσεις email, τηλεφωνικά νούμερα και αριθμούς φαξ διαφόρων οργανισμών μεταξύ των οποίων της εφημερίδας Νew Υork Τimes και του πρακτορείου Reuters.
τα στοιχεία φαίνεται ότι αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του κινητού της γερμανίδας καγκελαρίου A. Merkel.
Οι μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν σχολιάσει ακόμη το δημοσίευμα ωστόσο ο βουλευτής των Πρασίνων Konstantin von Notz, χαρακτήρισε τις πρακτικές αυτές «σκανδαλώδεις και ανεπίτρεπτες».
«Ξέρουμε ότι κοινοβούλια, εταιρείες, ακόμη και δημοσιογράφοι και ΜΜΕ μπήκαν στο στόχαστρο, όπως και συμμαχικές χώρες», ανέφερε σε δήλωσή του ο von Notz, ενώ πρόσθεσε ότι το τελευταίο δημοσίευμα προδίδει πόσο αναποτελεσματικοί είναι οι μέχρι τώρα κοινοβουλευτικοί έλεγχοι, παρά τη νέα νομοθεσία με στόχο τη μεταρρύθμιση της BND.

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης