Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Μέτρα κατά της τρομοκρατίας στην "αυλαία" της προεκλογικής περιόδου στη Γαλλία

Deutsche Welle: Μέτρα κατά της τρομοκρατίας στην
Οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης ανέβηκαν μετά την επίθεση στην καρδιά του Παρισιού και όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, το κλίμα στην ίδια την γαλλική κοινωνία έχει αλλάξει
Αυλαία της προεκλογικής περιόδου στη Γαλλία με την υπόθεση της τρομοκρατίας να αλλάζει την ατζέντα όλων των υποψηφίων, που επικέντρωσαν τις ομιλίες τους στη λήψη μέτρων που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των τρομοκρατικών επιθέσεων από φανατικούς ισλαμιστές.
Οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης ανέβηκαν μετά την επίθεση στην καρδιά του Παρισιού και όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, το κλίμα στην ίδια την γαλλική κοινωνία έχει αλλάξει με χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο, όπου πλήθος κόσμου στη λεωφόρο των Ηλυσίων χειροκρότησε μια ομάδα αστυνομικών μπροστά από ένα πολυκατάστημα. Σε μικρή απόσταση το βράδυ της Πέμπτης είχε δολοφονηθεί ένας συνάδελφός τους, και δύο αστυνομικοί είχαν τραυματιστεί.
Στην αυλαία της προεκλογικής περιόδου στη Γαλλία, όλοι οι υποψήφιοι αναφέρθηκαν στο ζήτημα της τρομοκρατίας. Ο Emmanuel Macron εξήγγειλε την δημιουργία ειδικής ομάδας κρούσης που θα βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή. Από την πλευρά της η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen είπε ότι "ολόκληρη η Γαλλία είναι εκτεθειμένη αδιάκοπα σε έναν ανελέητο πόλεμο. Και την τελευταία δεκαετία η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να χάσει τον πόλεμο αυτό". O υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών François Fillon έκανε λόγο για "σιδερένια γροθιά" στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

www.bankingnews.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης