Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jurgen Xambermas: Οι εθνικές κυβερνήσεις της Ε.Ε. έθεσαν λάθος διλήμματα και διεύρυναν το χάσμα μεταξύ τους

Jurgen Xambermas: Οι εθνικές κυβερνήσεις της Ε.Ε. έθεσαν λάθος διλήμματα και διεύρυναν το χάσμα μεταξύ τους
«Σημαντικό δεν είναι το ερώτημα "υπέρ" ή "κατά" των Βρυξελλών, αλλά μόνο το "πως" μία συνεργασία πρέπει να προωθηθεί". 
Ένας από τους πιο επιφανείς σύγχρονους φιλοσόφους, ο Γερμανός Jurgen Xambermas μιλά για την πορεία της Ε.Ε. και κατακεραυνώνει τις εθνικές κυβερνήσεις για τα λάθη και τις παραλείψεις τους..
«Ήταν η ανικανότητα των εθνικών κυβερνήσεων να συνεργαστούν στις Βρυξέλλες, η οποία καταρχάς επέτρεψε την ανάδυση των λαϊκιστών» λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα  Die Zeit. 
«Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η - υπό την καθοδήγηση της γερμανικής κυβέρνησης- επιβληθείσα πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης, η οποία δεν επέλυσε τη συνεχιζόμενη ακόμα οικονομική κρίση, αλλά επιτάχυνε τη διεύρυνση του χάσματος των εθνικών οικονομιών μεταξύ βορρά και νότου και διέσπασε βαθιά την Ευρώπη»τ
oνίζει μεταξύ άλλων.
«Σημαντικό δεν είναι το ερώτημα "υπέρ" ή "κατά" των Βρυξελλών, αλλά μόνο το "πως" μία συνεργασία πρέπει να προωθηθεί. Το να λες "συνεχίζουμε έτσι" με λαούς υπό δημοκρατική απαγόρευση ή υπό  κηδεμονία, οι οποίοι ανακαλούνται στην τάξη μέσω οικονομικών κινήτρων, επισφραγίζει τη διάλυση» επεσήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης