Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αρνήθηκε η May να αποκλείσει μία αύξηση των φόρων μετά τις εκλογές της 8ης Ιουνίου

Reuters: Αρνήθηκε η May να αποκλείσει μία αύξηση των φόρων μετά τις εκλογές της 8ης Ιουνίου
Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Philip Hammond θεωρεί ότι οι υποσχέσεις του 2015 για χαμηλή φορολόγηση δένουν τα χέρια της κυβέρνησης
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May αρνήθηκε το Σάββατο 22/4 να αποκλείσει μία αύξηση στον φόρο εισοδήματος αν κερδίσει τις εκλογές στις 8 Ιουνίου, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η Μay τοποθετήθηκε με αυτόν τον τρόπο μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της ότι οι δημοσιονομικές υποσχέσεις περιορίζουν τη δυνατότητά του να διαχειριστεί την οικονομία.
Η ίδια και ο Philip Hammond είχαν δεχτεί πιέσεις μέσα στο 2017 για να καταργήσουν μία προγραμματισμένη αύξηση της εισφοράς απασχόλησης, λίγες μέρες μετά την κριτική που είχαν δεχτεί για παραβίαση των υποσχέσεων του κόμματος από το 2015.
Η απόφαση - έκπληξη της May να προκηρύξει εκλογές για τις 8 Ιουνίου έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη μίας φημολογίας ότι το μανιφέστο των Συντηρητικών για το 2017 θα εγκαταλείψει τις δεσμεύσεις για τη μη αύξηση του ΦΠΑ, του φόρου εισοδήματος ή, τις εισφορές της μισθοδοσίας, προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα προϋπολογισμού.
Εμφανιζόμενη σε ένα event της προεκλογικής της εκστρατείας στην κεντρική Αγγλία η May αρνήθηκε να αποκλείσει την επιβολή υψηλότερων φόρων, αν και ρωτήθηκε τρεις φορές από τους δημοσιογράφους.
"Σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες καλούνται να κάνουν μία ξεκάθαρη επιλογή για ένα Συντηρητικό κόμμα που πάντα ήταν και θα εξακολουθήσει να είναι ένα κόμμα που πιστεύει στη χαμηλή φορολόγηση" ανέφερε η May και συμπλήρωσε ότι "οι Εργατικοί είναι αυτοί που πάντα αυξάνουν τους φόρους, οπότε οι επιλογές είναι χαμηλότεροι φόροι με τους Συντηρητικούς ή, υψηλότεροι φόροι με τους Εργατικούς".
Ο Hammond ανέδειξε το θέμα των υψηλότερων φόρων την Παρασκευή 21/4 όταν είπε στους δημοσιογράφους σε ένα ταξίδι στην Ουάσινγκτον ότι θέλει μία βρετανική οικονομία "να φορολογείται λογικά" και να μην έχει έλλειμμα στον προϋπολογισμό της.
 "Είναι ξεκάθαρο ότι οι δεσμεύσεις του 2015 περιόρισαν την ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την οικονομία με ευελιξία" είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Οι δημοσκοπήσεις δίνουν ένα προβάδισμα 20 μονάδων στη May, που είναι αρκετό για να της εξασφαλίσει μία ευρύτερη πλειοψηφία στη Βουλή, με την ίδια να ελπίζει ότι σε αυτή την περίπτωση θα είναι ενισχυμένη εν όψει των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης