Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Μόνο με την μείωση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών θα αποδυναμωθεί ο λαϊκισμός

tags :
Schaeuble: Μόνο με την μείωση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών θα αποδυναμωθεί ο λαϊκισμός
Αν δεν κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε τα πράγματα, θα πρέπει να αναμένουμε αύξηση των λαϊκιστικών κομμάτων και των δημαγωγών
Η μείωση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών είναι το κλειδί για να αποφευχθεί μια καταστροφική άνοδος του λαϊκισμού, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble το Σάββατο 22 Απριλίου, καθώς παρουσίαζε σχέδιο για την τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων στην Αφρική.
Αν δεν κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε τα πράγματα, θα πρέπει να αναμένουμε αύξηση των λαϊκιστικών κομμάτων και των δημαγωγών και αύξηση της αστάθειας σε όλο τον κόσμο, με όλες τις αρνητικές συνέπειές της για την βιώσιμη ανάπτυξη", ανέφερε σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον.
«Το φαινόμενο αυτό το βλέπουμε ήδη σε ορισμένα μέρη του κόσμου», δήλωσε κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Φόρουμ Υποδομών.
Ο Schaeuble είναι μεταξύ των αξιωματούχων που παρευρίσκονται αυτή τη βδομάδα στις εαρινές συναντήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Είπε ότι η Γερμανία, η οποία ασκεί την προεδρία της ομάδας των εθνών των G20, πιέζει για ένα σχέδιο με επίκεντρο την Αφρική με στόχο να προσελκύσουν διεθνείς επενδυτές στην ήπειρο.
Το πρώτο στάδιο του σχεδίου του, που ονομάζεται "Compact with Africa", θα επικεντρωθεί στη Ρουάντα, τη Σενεγάλη, την Τυνησία, το Μαρόκο και την Ακτή Ελεφαντοστού.
«Αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε μακροπρόθεσμη σταθερότητα και ασφάλεια, πρέπει να συνεχίσουμε να μειώνουμε το χάσμα στον πλούτο μεταξύ των πλούσιων χωρών και των φτωχών χωρών αυτού του κόσμου, ειδικά στην αφρικανική ήπειρο", δήλωσε ο Schaeuble.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης