Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Δίδυμο στην ηγεσία του AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) ο Gauland και η Weidel

Reuters: Δίδυμο στην ηγεσία του AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) ο Gauland και η  Weidel
Το ακροδεξιό κόμμα έχει χάσει το 1/3 της εκλογικής του δύναμης σε σχέση με το 2016 και κυμαίνεται μεταξύ 8% και 10% στις δημοσκοπήσεις
Το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εξέλεξε την Κυριακή 23/4 τον 76χρονο εκδότη Alexander Gauland και την 36χρονη οικονομολόγο Alice Weidel για να ηγηθούν από κοινού της προεκλογικής εκστρατείας εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, όπως μεταδίδει το Reuters.
Μία πλειοψηφία των αντιπροσώπων του AfD στήριξε τους δύο υποψήφιους σε ένα συνέδριο στην Κολωνία.
Το ακροδεξιό κόμμα φιλοδοξεί να κερδίσει έδρες στο γερμανικό κοινοβούλιο για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του.
Η ψηφοφορία έγινε μετά τον αιφνιδιασμό της Frauke Petry που ανακοίνωσε προ ημερών ότι δεν θα ηγηθεί του AfD στις γερμανικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.
Κάτι που μπορεί να αποδειχτεί θετικό για τα υπόλοιπα κόμματα και ειδικά αυτό της Angela Merkel που διεκδικεί μία τέταρτη θητεία ως καγκελάριος.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το AfD μεταξύ 8% και 10%, δηλαδή, έχει χάσει περίπου το 1/3 της εκλογικής του δύναμης σε σχέση με το τέλος του 2016, αλλά και πάλι παραμένει πάνω από το όριο εισόδου στο κοινοβούλιο (5%).
Αλλά το κόμμα που θεωρήθηκε αντιερυωπαϊκό από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του το 2013, αντιμετωπίζεται ως παρίας από τα υπόλοιπα συστημικά κόμματα, που αρνούνται να συνεργαστούν μαζί του.
Ο Gauland θεωρείται από την πλευρά του υποστηρικτής του πρώην μέλους του AfD Bjoern Hoecke, ο οποίος είχε προκαλέσει οργή τον Ιανουάριο του 2017 αποκαλώντας το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο "μνημείο ντροπής" και ζητώντας από τη Γερμανία να κάνει στροφή 180 μοιρών σε μία προσπάθεια να αποκαταστήσει τα ναζιστικά εγκλήματα.
H Weidel που δεν είναι πολύ γνωστή στο AfD, θεωρείται πιο μετριοπαθής και έχει ζητήσει την αποβολή του Hoecke από το κόμμα.
Θέλει επίσης να καθιερωθεί ως οικονομική εμπειρογνώμονας στο κόμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης