Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pyatt (πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα): Σύμμαχος - κλειδί η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

Pyatt (πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα): Σύμμαχος - κλειδί η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας
Τι ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt
Ως σύμμαχο - κλειδί στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt.
Ειδικότερα, ο Geoffrey Pyatt σε συνέντευξή του στην εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων "Με αρετή και τόλμη" που μεταδόθηκε από την ΕΤ1, σημείωσε πως «είναι επίσης ένας συνεργάτης-κλειδί στην ενίσχυση των σχέσεων με τις χώρες της Βορείου Αφρικής», αλλά και «ένας δυνατός σύμμαχος στην συνεργασία με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων διατηρώντας μια Ευρωπαϊκή τροχιά».
Ανέφερε εκ νέου ότι η αμερικανική πλευρά προβλέπει στη συνεργασία με την Ελλάδα, λέγοντας πως «θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.
Ιδιαίτερα σε θέματα σταθερότητας στην γειτονιά μας και όπως ανέφερα, στη αντιμετώπιση της τρομοκρατίας που πλήττει την δημοκρατία».
Ακόμη, ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο μέχρι την επικράτηση της ειρήνης στη Συρία και όπως είπε, «η παρουσία του ΝΑΤΟ βοήθησε στην μείωση των συνεπειών που προκλήθηκαν από το προσφυγικό κύμα».
Σημείωσε δε, πως «δουλεύουμε για τη λύση του προβλήματος που είναι η επικράτηση της ειρήνης στη Συρία, αλλά μέχρι τότε στηρίζουμε την παρουσία αυτή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης