Τελευταία Νέα
Διεθνή

ABC News: To timeout των social media για όσο διάστημα οι γαλλικές κάλπες παραμένουν ανοιχτές

ABC News: To timeout των social media για όσο διάστημα οι γαλλικές κάλπες παραμένουν ανοιχτές
Κανόνες που χρονολογούνται πάνω από μισό αιώνα στη Γαλλία επιβάλλουν χρονοδιάγραμμα 44 ωρών "σιωπής" στον πολιτικό επηρρεασμό, πριν από την λήξη της ψηφοφορίας 
Οι τελευταίες ώρες πολλών εκλογικών αναμετρήσεων έχουν απρόσμενη εξέλιξη, καθώς κυριαρχούνται από τις τελευταίες στιγμές, τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και τις τεράστιες εκστρατείες κοινωνικών μέσων δικτύωσης που στοχεύουν στην εξισορρόπηση της προσέλευσης στην κάλπη, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ABC News.
Κανόνες που χρονολογούνται πάνω από μισό αιώνα επιβάλλουν χρονοδιάγραμμα 44 ωρών σιωπής στον πολιτικό επηρρεασμό, πριν από την λήξη της ψηφοφορίας την Κυριακή, γεγονός που σημαίνει ότι οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι - και οι ίδιοι οι απλοί πολίτες - υποτίθεται ότι αποφεύγουν να εκπέμπουν οποιαδήποτε μορφή «εκλογικής προπαγάνδας».
Το Twitter feeds των 11 προεδρικών υποψηφίων της Γαλλίας "σίγασε" μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Η γαλλική τηλεοπτική κάλυψη ήταν υποτονική.
Και φυσικά οι δημοσιογράφοι έπαψαν να μεταδίδουν προεκλογικά θέματα.
"Ο Τύπος δεν μπορεί πλέον να δημοσιεύσει μια τέτοια ιστορία", δήλωσε ο Pascal Jan, καθηγητής συνταγματικού δικαίου στη Sciences Po Bordeaux.
"Αν υπήρχε ένα σκάνδαλο, θα έπρεπε να είχε εκτεθεί την Παρασκευή."
Το εθνικό χρονικό όριο διαρκεί από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έως τις 8 μ.μ. την Κυριακή στη Γαλλία και αποσκοπεί στο να δώσει στους ψηφοφόρους χρόνο να προβληματιστούν για την επιλογή τους χωρίς να αποσπούν την προσοχή από τις έρευνες, τα ραδιοφωνικά σχόλια και τα τηλεοπτικά ράλι.
Οι κανόνες ισχύουν επίσης στο διαδίκτυο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης