Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Περισσότεροι κατά 10% από το 2012 οι Γάλλοι που ζουν στη Βρετανία και ψήφισαν

Skynews: Περισσότεροι κατά 10% από το 2012 οι  Γάλλοι που ζουν στη Βρετανία και ψήφισαν
Αυτό συνέβη γιατί πάρα πολλοί Γάλλοι έσπευσαν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους μετά το Brexit, διότι ανησυχούσαν
Ο αριθμός των Γάλλων που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι εγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές αυξήθηκε κατά 10% μετά το Brexit, γράφει το Skynews.
Συγκεκριμένα, 100 χιλιάδες Γάλλοι ψηφοφόροι ζουν στη Βρετανία, εκ των οποίων οι 97 χιλιάδες βρίσκονται στο Λονδίνο και τις γύρω περιοχές.
Ο πρόεδρος του εκλογικού κέντρου στο γαλλικό λύκειο Charles de Gaulle, Eduardo de Gidaut είπε στο Skynews ότι ο "αριθμός των Γάλλων που πήγαν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους αυξήθηκε κατά 10% μετά το Brexit".
" Ο λόγος ήταν ότι πολλοί ανησυχούν, κι έτσι θα έχουμε μία μεγαλύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων που μπορεί να φτάσει τις 50 χιλιάδες άτομα.
"Στο δικό μου εκλογικό κέντρο περιμένω 1.200 ψηφοφόρους, ενώ πριν από πέντε χρόνια, στις εκλογές του 2012 είχαν προσέλθει 800".
Η Anissa Zine El Abidine, εθελόντρια στο συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο, είπε ότι αισθάνεται ακόμα μεγαλύτερο δέσιμο και αφοσίωση στη χώρα της, παρά το γεγονός ότι ζει στο Λονδίνο και το να ψηφίσει στις γαλλικές εκλογές το θεωρεί υποχρέωσή της.
"Φυσικά ο νέος πρόεδρος θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit" ανέφερε η ίδια.
Συνολικά, υπάρχουν 54 εκλογικά κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Λονδίνο μέχρι το Μπίρμιγχαμ και από το Μπέλφαστ ως το Αμπερντίν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης