Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Pen και Macron στην μάχη στις 7/5 – Θα κερδίσει ο Macron με 60% έναντι 40% της Le Pen – Άνοδος στις αγορές

tags :
Le Pen και Macron στην μάχη στις 7/5  – Θα κερδίσει ο Macron με 60% έναντι 40% της Le Pen – Άνοδος στις αγορές
Το βασικό σενάριο είναι ότι η Γαλλία δεν θα έχει εθνικιστή Πρόεδρο την Le Pen αλλά τον Macron
Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών είχε δύο νικητές ένα προσωρινό και ένα τελικό.
Είναι μεγάλη νίκη που πέρασε η Le Pen στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 7 Απριλίου πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτικό άθλο απέναντι σε όλο σχεδόν το πολιτικό σύστημα.
Όμως πέρασε στο δεύτερο γύρο και ο Macron που σημαίνει ότι έχοντας την στήριξη Fillon, Hamon και άλλους θα καταφέρει να κερδίσει στις 7 Μαΐου με ποσοστό περίπου 58% με 60% έναντι της Le Pen με 40%.
Η Le Pen έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη και σίγουρα πραγματοποίησε ένα μεγάλο πολιτικό βήμα προς τα εμπρός.
Ο φόβος να κερδίσει ο εθνικισμός στην Γαλλία έχει οδηγήσει όλους τους ηττημένους να συνασπιστούν και να στηρίξουν στον δεύτερο γύρο τον Macron.
Τι σημαίνει αυτό για τις αγορές;
Είναι προφανές ότι οι αγορές θα σπεύσουν να προεξοφλήσουν νίκη του Macron στην Γαλλία οπότε και οι μετοχές και οι τιμές των ομολόγων θα ενισχυθούν.
Ήδη το ευρώ ανακάμπτει στις αγορές συναλλάγματος και εύλογα και τα χρηματιστήρια θα ανακάμψουν προεξοφλώντας νίκη του Macron στον δεύτερο γύρο.
Το βασικό σενάριο είναι ότι η Γαλλία δεν θα έχει εθνικιστή Πρόεδρο την Le Pen αλλά τον Macron καθώς το ιδιαίτερο και ιδιότυπο εκλογικό σύστημα των 2 γύρων στην Γαλλία δεν θα επιτρέψει στην Le Pen να κερδίσει όταν μάλιστα δεν έχει πολιτικούς συμμάχους.

Η αντίδραση των αγορών

Οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώθηκαν και αυτό σημαίνει ότι οι αγορές θα αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι στον δεύτερο γύρο ο Macron θα κερδίσει με 60% προς 40% την Le Pen.
Οι αγορές ήδη αντιδρούν θετικά, τα futures του Dow Jones καταγράφουν άνοδο, το ευρώ έφθασε έως την ζώνη των 1,09 δολαρίων.
Εάν πάντως οι αγορές αντιδράσουν βίαια ανοδικά, η αγορά χρήζει προσοχής καθώς σύντομα θα ξεκινήσει αποκομιδή κερδών.





(Πρώτη ενημέρωση 22:05, 24 Απριλίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης