Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt: Οι βρετανικές εκλογές αποτελούν μία απόπειρα ανάκτησης εξουσίας από το Συντηρητικό κόμμα

Verhofstadt: Οι βρετανικές εκλογές αποτελούν μία απόπειρα ανάκτησης εξουσίας από το Συντηρητικό κόμμα
Ο διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι μία ενίσχυση των συντηρητικών θα μπορούσε να επιφέρει μία καλύτερη συμφωνία
Ως μία απόπειρα ανάκτησης εξουσίας από το βρετανικό Συντηρητικό κόμμα χαρακτήρισε τις επερχόμενες εκλογές στη χώρα ο διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Guy Verhofstadt, σχολιάζοντας τη σχετική απόφαση της πρωθυπουργού Theresa May.
Συγκεκριμένα, ο Verhofstadt δήλωσε ότι με την εν λόγω κίνηση, το κόμμα των συντηρητικών επιθυμεί να επωφεληθεί έναντι ενός Εργατικού Κόμματος το οποίο βρίσκεται σε αμηχανία, και να εξασφαλίσει ουσιαστικά τα επόμενα πέντε χρόνια εξουσίας.
Παράλληλα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, "η θεωρία που υποστηρίζουν ορισμένοι ότι η Theresa May ανακοίνωσε εκλογές προκειμένου να εξασφαλίσει μία καλύτερη συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit είναι ανόητη", ενώ πρόσθεσε πως "καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πολλοί βρετανοί πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να μην κατανοούν πώς θα λειτουργήσει το Άρθρο 50 στην πράξη".
Επιπλέον, ο βέλγος ευρωβουλευτής διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι η εκλογή περισσότερων βουλευτών σου Συντηρητικού Κόμματος θα δώσει στην Theresa May μεγαλύτερη πιθανότητα να εξασφαλίσει μία καλύτερη συμφωνία για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
"Για όσους βρίσκονται γύρω από το τράπεζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, κάτι τέτοιο είναι άνευ σημασίας", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Verhofstadt.
Αναφορικά με το θέμα της μετεγκατάστασης των οργανισμός της ΕΕ που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Verhofstadt επανέλαβε ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί "τιμωρία", αλλά μία ακόμα λογική συνέπεια του άρθρου 50.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης