Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αιφνίδια επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Jim Mattis στο Αφγανιστάν

ΗΠΑ: Αιφνίδια επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Jim Mattis στο Αφγανιστάν
Η άφιξη το αμερικανού υπουργού Άμυνας έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την πολύνεκρη επίθεσω των Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση της χώρας
Στο Αφγανιστάν έφτασε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Jim Mattis, πραγματοποιώντας αιφνίδια επίσκεψη, λίγες μόλις ώρες μετά την παραίτηση του αφγανού ομολόγου του, στον απόηχο της πολύνεκρης επίθεσης των Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο Mattis, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στο Αφγανιστάν ως επικεφαλής του Πετναγώνου, αναμένεται να συναντηθεί με κορυφαίους αξιωματούχους της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Ashraf Ghani, προκειμένου να συζητηθεί η περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών και οι ανάγκες που χρειάζεται να καλυφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η τρομοκρατία στην περιοχή.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν τη ρήψη της μεγαλύτερης μη πυρηνικής βόμβας που διαθέτουν, στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπου βρίσκονταν καταφύγια του Ισλαμικού Κράτους.
Τους τελευταίους μήνες, οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και με τη δράση των Ταλιμπάν, οι οποίοι πραγματοποιούν συνεχώς επιέσεις αυτοκτονίας εναντίον μελών τους, καθώς και σε διάφορες στρατιωτικές βάσεις.
Μάλιστα, η τελευταία επίθεση έχει προξενήσει χάος στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας, λόγω της παράιτησης του υπουργού Άμυνας, Abdullah Habibi, και του αρχηγού του στρατού Qadam Shah Shaheem.
Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση φαίνεται να ξεπερνά τους 140, ενώ δεκάδες οι τραυματίες, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εντός της βάσης βρίσκονταν και ξένοι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στην αποστολή του NATO.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης