Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 9 νεκροί και 6 τραυματίες σε νέες αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας

Συρία: Τουλάχιστον 9 νεκροί και 6 τραυματίες σε νέες αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας
Η πλειοψηφία των θυμάτων βρίσκονταν στην πόλη που είχε δεχθήκε πρόσφατα την επίθεση με χημικά όπλα
Τουλάχιστον εννέα νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός των νέων αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν εναντίον αμάχων στη Συρία, και συγκεκριμένα στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χομς.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τοπικοί φορείς, ρωσικά μαχητικά έπληξαν μία αγορά στην πόλη Καν Σεϊκούν, με αποτέλεσμα να αφαιρέσουν τη ζωή τεσσάρων αμάχων και να τραυματίσουν ακόμα έξι.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω πόλη είχε δεχθεί την πρόσφατη επίθεση με χημικά όπλα, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες πολίτες.
Παράλληλα, οι δυνάμεις του καθεστώτος Assad πραγματοποίησαν ξεχωριστές επιδρομές στην πόλη Αλ Χούλα της επαρχίας Χομς, η οποία βρίσκεται υπό των έλεγχο της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να αφήσει πέντε πολίτες νεκρούς, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών.
Σε ότι αφορά τη χρήση χημικών όπλων η οποία έλαβε χώρα πρόσφατα, και η οποία έχει διχάσει την παγκόσμια κοινότητα, το συριακό καθεστώς έχει αρνηθεί κάθε ευθύνη της εν λόγω επίθεσης, ενώ στο πλευρό της έχει σταθεί και η Ρωσία, η οποία είναι επί χρόνια συμμαχός της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης