Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nigel Farage: Η Marin Le Pen μπορεί ακόμη να κερδίσει τις εκλογές

tags :
Nigel Farage: Η Marin Le Pen μπορεί ακόμη να κερδίσει τις εκλογές
Ο πρώην ηγέτης του Ukip έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας της Le Pen , όπως πέρσι υπέρ της εκλογής του Αμερικανού προέδρου Donald Trump
Ο Nigel Farage, πρώην ηγέτης του ευρωφοβικού κόμματος Ukip της Βρετανίας και εκ των "αρχιτεκτόνων" του Brexit, δήλωσε σήμερα ότι η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν δεν βρίσκεται στην καλύτερη θέση για τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, αλλά μια έκπληξη είναι ακόμα πιθανή.
«Δεν προβλέπω τη νίκη της Le Pen, αλλά πιστεύω ότι η διαφορά θα είναι πιο κοντά στις 10 εκατοστιαίες μονάδες παρά στις 20, κι αυτό μπορεί να αλλάξει», τόνισε ο Farage στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox.
Ο πρώην ηγέτης του Ukip έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας της Le Pen στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, όπως πέρσι υπέρ της εκλογής του Αμερικανού προέδρου Donald Trump.
«Με δεδομένο τον περασμένο χρόνο, με το Brexit, τον Trump και άλλες εκπλήξεις, τίποτε δεν πρέπει να αποκλείεται», είπε χαρακτηριστικά.
«Θα είναι μια πιο αμφίρροπη μάχη από ό,τι εκτιμούν στο Παρίσι σήμερα», συμπλήρωσε.
Ο πρόεδρος Trump δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου τόνισε πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ταχθεί υπέρ κανενός υποψηφίου στις γαλλικές εκλογές.
«Θα υποστηρίξει τον νικητή των εκλογών, όποιος και αν είναι», δήλωσε την Κυριακή ο Reince Priebus, πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
«Έχουμε μια ιστορική και μακρόχρονη σχέση με τον γαλλικό λαό και την γαλλική κυβέρνηση. Και όποιος και αν κερδίσει, αυτή η σχέση θα συνεχιστεί», επισήμανε ο Priebus στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης