Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την πολιτική Erdogan αποδοκιμάζει ο Macron: Λυπάμαι για τον δρόμο που παίρνει η Τουρκία

Την πολιτική Erdogan αποδοκιμάζει ο Macron: Λυπάμαι για τον δρόμο που παίρνει η Τουρκία
Η Γαλλία θα προστατεύει «τους δημοκράτες σε όλες τις χώρες» αν εκλεγεί πρόεδρος ο ίδιος, διότι «ο ρόλος της Γαλλίας είναι προφανώς να τηρεί τη θέση της και το όραμα της για την Ευρώπη και τις αξίες της».
Σε πολιτική αποδοκιμασία του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan προχώρησε ο ανεξάρτητος υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Emmanuel Macron.
«Λυπάμαι βαθύτατα για τον δρόμο που παίρνει η Τουρκία και τον αποδοκιμάζω» είπε ο νικητής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σε εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων, στο Παρίσι.
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας, που θεωρείται φαβορί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 7 Μαΐου, διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία θα προστατεύει «τους δημοκράτες σε όλες τις χώρες» αν εκλεγεί πρόεδρος ο ίδιος, διότι «ο ρόλος της Γαλλίας είναι προφανώς να τηρεί τη θέση της και το όραμα της για την Ευρώπη και τις αξίες της».
Με την ευκαιρία της σημερινής επετείου μνήμης της αρμενικής γενοκτονίας του 1915, ο Macron εναπόθεσε λίγα λουλούδια στο μνημείο του Αρμένιου συνθέτη Komitas και των 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων, θυμάτων της γενοκτονίας.
Οι Αρμένιοι εκτιμούν ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι εξοντώθηκαν συστηματικά την εποχή εκείνη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ιταλία και η Ρωσία έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης