Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οικονομικές κυρώσεις σε 271 Σύρους αξιωματούχους επέβαλαν οι ΗΠΑ

Οικονομικές κυρώσεις σε 271 Σύρους αξιωματούχους επέβαλαν οι ΗΠΑ
«Αυτές οι σαρωτικές κυρώσεις στοχεύουν στο κέντρο επιστημονικής υποστήριξης για τη φρικτή επίθεση χημικών όπλων του δικτάτορα της Συρίας Bashar al Assad»
Στη «μαύρη λίστα» των κυρώσεων ενέταξαν οι ΗΠΑ 271 αξιωματούχους του συριακού καθεστώτος, που θεωρείται πως είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη χημικών όπλων.
Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν σε 271 υπαλλήλους του Κέντρου Επιστημονικών Μελετών και Ερευνών της Συρίας (SSRC), μιας υπηρεσίας που η Ουάσινγκτον αναφέρει ότι αναπτύσσει χημικά όπλα για την κυβέρνηση του Bashar al Assad, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Μερικοί από τους Σύρους αξιωματούχους είχαν εργαστεί για το πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας για περισσότερα από πέντε χρόνια, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.
Βάσει των κυρώσεων οι αμερικανικές τράπεζες θα πρέπει να «παγώσουν» τα περιουσιακά στοιχεία οποιουδήποτε αξιωματούχου περιλαμβάνεται στη λίστα ενώ απαγορεύεται στις αμερικανικές εταιρείες να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα μαζί τους.
«Αυτές οι σαρωτικές κυρώσεις στοχεύουν στο κέντρο επιστημονικής υποστήριξης για τη φρικτή επίθεση χημικών όπλων του δικτάτορα της Συρίας Bashar al Assad σε αθώους πολιτικούς άνδρες, γυναίκες και παιδιά, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ  Steven Mnuchin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης