Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την επόμενη γενιά ηγετών θέλει να προετοιμάσει ο Obama - Στο στόχαστρό του συμφέροντα και ΜΜΕ

tags :
Την επόμενη γενιά ηγετών θέλει να προετοιμάσει ο Obama  - Στο στόχαστρό του συμφέροντα και ΜΜΕ
«Το σημαντικότερο πράγμα που μπορώ να κάνω είναι να βοηθήσω να προετοιμαστεί η επόμενη γενιά των ηγετών»
Την πρώτη του εμφάνιση από την ημέρα, που εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο, πραγματοποίησε σήμερα (24/4/2017) ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Σικάγο.
O 44oς πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι επόμενη αποστολή στην καριέρα του, θα είναι να ενθαρρύνει μία νέα γενιά Αμερικανών να ασχοληθούν με την πολιτική.
«Το σημαντικότερο πράγμα που μπορώ να κάνω είναι να βοηθήσω να προετοιμαστεί η επόμενη γενιά των ηγετών προκειμένου να αναλάβει να προσπαθήσει να αλλάξει τον κόσμο» τόνισε ο Obama.
Ο πρώην επικεφαλής του αμερικανικού κράτους κατήγγειλε την επιρροή των χρημάτων και των ομάδων συμφερόντων στην πολιτική, όπως και την ολοένα κι αυξανόμενη πόλωση που προωθούν ορισμένα ΜΜΕ, ενώ εξέφρασε τη λύπη του καθώς πολλοί πολίτες δείχνουν να παραιτούνται από κάθε μορφής κινητοποίηση.
«Συνεπώς το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές μας είναι ένα από τα χαμηλότερα μεταξύ όλων των δημοκρατιών» τόνισε ο πρώην πρόεδρος.
«Οι μόνοι που μπορούν να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα είναι οι νέοι, η επόμενη γενιά».
Ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει λύσει το πρόβλημα στη ρίζα του και να αντιμετωπίσει τα εμπόδια που εγείρονται στην πολιτική δέσμευση.
Ο Obama δεν αναφέρθηκε καθόλου στον διάδοχό του Donald Trump ακόμα κι έμμεσα.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης