Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Αν και έπρεπε, το θέμα της Ελλάδας δεν ήταν στην ατζέντα της Συνόδου του ΔΝΤ

Politico: Αν και έπρεπε, το θέμα της Ελλάδας δεν ήταν στην ατζέντα της Συνόδου του ΔΝΤ
«Οι Έλληνες αξιωματούχοι έφυγαν με άδεια χέρια»...
Το επίμαχο ζήτημα της Ελλάδας δε βρισκόταν στην ατζέντα της Εαρινής Συνόδου (21-23 Απριλίου 2017) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico, εκτιμώντας πως όμως ίσως έπρεπε να είναι.
Το περιοδικό σχολιάζει πως οι Έλληνες και οι εμπλεκόμενοι στο ελληνικό πρόγραμμα ανέμεναν η συνάντηση των κορυφαίων αξιωματούχων στην Ουάσιγκτον να αποτελέσει μία λύση στις «βασανιστικές διαπραγματεύσεις» για το πρόγραμμα διάσωσης, αλλά οι Έλληνες αξιωματούχοι «έφυγαν τελικά με άδεια χέρια».
Η επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. Christine Lagarde περιορίστηκε σε μία κοινή δήλωση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην οποία έλεγε ότι υπάρχουν εποικοδομητικές συνομιλίες, ενώ στην τελική συνέντευξη Τύπου αρνήθηκε ακόμα και να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την Ελλάδα.
Αφού πραγματοποιήσει μία αναδρομή για τη διαφωνία μεταξύ Βερολίνου και Ταμείου, σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους και την ελάφρυνση του χρέους, το περιοδικό επισημαίνει πως η Αθήνα αναμένει μία «φρέσκια ένεση μετρητών» από τους πιστωτές άμεσα, προκειμένου να καταφέρει να αποπληρώσει μέρος των χρεών της τον ερχόμενο Ιούλη.
Το δημόσιο χρέος της χώρας ξεπερνά τα 300 δισ. ευρώ. 
«Αν και η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις τα τελευταία χρόνια, αυτή τη φορά η πραγματική αντίθεση είναι μεταξύ των δανειστών της.
Το ερώτημα είναι πόσο περισσότερο οικονομικό πόνο μπορούν οι δανειστές να επιβάλουν ρεαλιστικά στην Ελλάδα, χωρίς να σβήσουν την ανάπτυξη και να προκαλέσουν πολιτική αστάθεια», αναφέρει ο αρθρογράφος…


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης