Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Μεγάλης κλίμακας ασκήσεις πυροβολικού - Μήνυμα στις ΗΠΑ, κλιμακώνεται η ένταση

Βόρεια Κορέα: Μεγάλης κλίμακας ασκήσεις πυροβολικού - Μήνυμα στις ΗΠΑ, κλιμακώνεται η ένταση
Ο Trump καλεί σύσσωμη τη Γερουσία για να την ενημερώσει για τα σχέδια των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα
Σε μεγάλης κλίμακας ασκήσεις πυροβολικού προχώρησε η Βόρεια Κορέα για την 85η επέτειο της ίδρυσης των ενόπλων δυνάμεων της, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στις ΗΠΑ, την ώρα που κορυφώνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump έχει καλέσει για αύριο Τετάρτη 26/4 σύσσωμη τη Γερουσία προκειμένου να την ενημερώσει για τα σχέδια των ΗΠΑ απέναντι στη Βόρεια Κορέα, με πολλούς αναλυτές να επισημαίνουν ότι εντείνονται τα σενάρια ακόμα και ενός «χτυπήματος» στη Βόρεια Κορέα
Όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο, την Τετάρτη θα συγκεντρωθούν οι 100 γερουσιαστές της αμερικανικής Γερουσίας, οι οποίοι θα ακούσουν από τα στόματα του υπουργού Εξωτερικών, Rex Tillerson και του υπουργού Άμυνας, J. Matis τις αποφάσεις που έχει λάβει η ηγεσία των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της Βόριεας Κορέας.
Πάντως, ο ειδικός απεσταλμένος της Νότιας Κορέας για ζητήματα ειρήνευσης κι ασφάλειας στην Κορεατική Χερσόνησο, δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε τρόπους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη συνεργασία της Κίνας και της Ρωσίας, για την αντιμετώπιση της απειλής από τη Βόρεια Κορέα.
Από την πλευρά της η Κίνα έχει συστήσει αυτοσυγκράτηση προς τις πλευρές, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι προς όφελος κανενός η περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης