Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας - Διάθεση για ρίσκο λόγω Macron - Άνοδος 1% για τον Nikkei

Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας - Διάθεση για ρίσκο λόγω Macron - Άνοδος 1% για τον Nikkei
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,08% στις 19.079 μονάδες
Θετικό είναι το κλίμα στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, στον απόηχο της νίκης του Macron στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, η οποία έχει προκαλέσει ευφορία στις διεθνείς αγορές, καθώς απομακρύνεται το ρίσκο του Frexit.
Οι αγορές παίρνουν μια ανάσα αφήνοντας στην άκρη - προς το παρόν τουλάχιστον - την ανησυχία για την αυξημένη ένταση στην κορεατική χερσόνησο.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,08% στις 19.079 μονάδες.
Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχυόταν 1,17% στις 24.417 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite σημείωνε οριακή άνοδο 0,21% στις 3.136 μονάδες.
Οι δείκτες στην Κίνα ανακάμπτουν από τη χθεσινή συνεδρίαση, η οποία ήταν η χειρότερη για το 2017.
Ανοδικά κινείται σήμερα Τρίτη (25/4) το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να στραφούν περισσότερο προς τον μαύρο χρυσό, προκειμένου να αποτρέψουν περαιτέρω πτώση του από τα χαμηλά τριών εβδομάδων στα οποία βρέθηκε κατά τις προηγούμενες ημέρες.
Συγκεκριμένα, περί τις 9:14 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,33% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 52,30 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,35% στα 49,40 δολ. ανά βαρέλι.
Ο μαύρος χρυσός κατέγραφε μέχρι χθες (24/4) την έκτη συνεχόμενη μέρα απωλειών, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα για την αυξανόμενη παραγωγή στις ΗΠΑ, χάνοντας παράλληλα την ελπίδα τους ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ θα μπορέσει να περιορίσει αποτελεσματικά την παγκόσμια υπερποσφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης