Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Ρωσία ενδέχεται να προμηθεύει με όπλα τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

ΗΠΑ: Η Ρωσία ενδέχεται να προμηθεύει με όπλα τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν
Ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Jim Mattis, χαρακτήρισε παρόμοιες αποστολές όπλως ως "παράνομες"
Σε ισχυρισμούς ότι η Ρωσία ενδέχεται να προμηθεύει με όπλα την τρομοκρατική οργάνωση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες οι ΗΠΑ, τόσο μέσω των στρατιωτικών τους δυνάμεων, όσο και μέσω δηλώσεων του υπουργού Άμυνας της χώρας, Jim Mattis.
Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός στρατός έχει εντοπίσει τους τελευταίους μήνες στο Αφγανιστάν έναν αυξανόμενο αριθμό ρωσικών όπλων που έχουν χρησιμοποιηθεί από μαηχτές των Ταλιμπάν στην περιοχή, γεγονός που τους έχει οδηγήσει και στους εν λόγω ισχυρισμούς.
Μάλιστα, χθες (24/4) αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι κατά τους τελευταίους 18 μήνες εντοπίστηκαν ακόμα περισσότερα ρωσικά όπλα στα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων πολυβόλων και αντιεροπορικών όπλων.
Τα εν λόγω ευρύματα έχουν οδηγήσει αρκετά στελέχη των ΗΠΑ να διαμαρτυρηθούν ότι το Κρεμλίνο παρενέβη στο Αφγανιστάν για λογαριασμό των Ταλιμπάν, με τα πρόσφατα σχόλια μάλιστα να αποτελούν τις πιο βαριές κατηγορίες μέχρι στιγμής.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Jim Mattis, ο οποίος πραγματοποίησε χθες αιφνίδια επίσκεψη στην Καμπούλ, τόνισε ότι εάν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, θα αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Παράλληλα, αρκετοί αξιωματούχοι του στρατού τονίζουν ότι εδώ και καιρό υποπτεύονται ότι η Ρωσία ενδέχεται να στέλνει όπλα στο Αφγανιστάν, παρατηρώντας αύξηση κατά τους τελευταίους μήνες.
Ερωτηθείς για το αν οι ρώσοι προμηθεύουν τον σχετικό οπλισμό, ο ανώτατος διοικητής των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, John Nicholson, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "δεν το αφμισβητώ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης