Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Εντυπωσιακή η μέχρι στιγμής εφαρμογή της συμφωνίας για περικοπές στην παραγωγή

ΟΠΕΚ: Εντυπωσιακή η μέχρι στιγμής εφαρμογή της συμφωνίας για περικοπές στην παραγωγή
Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού τόνισε ότι μέχρι τον Φεβρουάριο, η συναίνεση μεταξύ των χωρών είχε ανέλθει στο 94%
Στη μέχρι στιγμής υψηλή συναίνεση που υπάρχει μεταξύ των χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ απέναντι στη συμφωνία για μείωση της παραγωγής, στάθηκε για ακόμα μία φορά ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Mohammed Barkindo, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σήμερα (25/4) στο 3ο Φόρουμ GCC Petroleum Media.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Barkindo, "για το μήνα Φεβρουάριο, η συμμόρφωση στην εφαρμοφή της συμφωνίας ανήλθε στο 94%, δηλαδή οκτώ ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τα επίπεδα του Ιανουαρίου", γεγονός που όπως είπε και ο ίδιος είναι "εντυπωσιακό".
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η συναίνεση του Μαρτίου αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη από τα στοιχεία του Φεβρουαρίου, ενώ διευκρίνησε ότι τα εν λόγω στοιχεία αφορύν και τις χώρες που είναι εκτός ΟΠΕΚ αλλα συμμετέχουν στη συμφωνία.
Επιπλέον, ο Barkindo ευχαρίστησε τον υπουργό Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail Mohamed Al Mazrouei, για τις "επιδέξιες, πειστικές και εποικοδομητικές του δεσμεύσεις", οι οποίες όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "προετοίμασαν το δρόμο για τις ιστορικές αποφάσεις του περασμένου έτους".
Σημειώνεται ότι σε έναν μήνα ακριβώς, οι χώρες της συμφωνίας αναμένεται να συναντηθούν ξανά προκειμένου να συζητήσουν την πορεία της συμφωνίας, καθώς και να εξετάσουν το ενδεχόμενο περαιτέρω επέκτασής της για έξι ακόμα μήνες.
Πλέον, η αγορά αναμένει με αγωνία τις εξελίξεις πάνω στο επίμαχο ζήτημα, καθώς η αυξανόμενη παραγωγή στις ΗΠΑ έχει επισκιάσει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια του ΟΠΕΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης