Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marketwatch: Trump και Macron έχουν περισσότερα κοινά από ότι θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος

Marketwatch: Trump και Macron έχουν περισσότερα κοινά από ότι θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος
Ούτε o Trump ούτε ο Macron έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε να εφαρμόσει τις εξαγγελίες του
Με αφορμή το γεγονός ότι πολλοί συγκρίνουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, με τη Marine Le Pen, το Marketwatch επισημαίνει ότι η σύγκριση που είναι περισσότερο λογική είναι εκείνη μεταξύ Trump και Emmanuel Macron.
«Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, δεδομένου ότι ο Trump ουσιαστικά υποστήριξε τη Le Pen, τον μοναδικό επισκέπτη του στον Πύργο Trump» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, όπου περιλαμβάνονται και πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ότι η τρομοκρατική επίθεση εναντίον δύο αστυνομικών μπορεί να βοηθήσει τη Le Pen.
Ωστόσο, το ύφος του Macron είναι πολύ πιο αντίθετο με αυτό του Trump και ο πρώην επενδυτικός τραπεζίτης δημοσιοποίησε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Barack Obama.
Στον αντίποδα, όμως, όσον αφορά στις πολιτικές, ο Macron έχει ιδέες που θα μπορούσαν να βρουν σύμφωνο το Trump, μεταξύ των οποίων η μείωση των φόρων και η αύξηση των αμυντικών δαπανών.
Και όμως, ο Trump και ο Macron μοιράζονται ένα ατυχές χαρακτηριστικό: κανείς δεν έχει την κοινοβουλευτική στήριξη ώστε να περάσει την ατζέντα του.
Όσον αφορά στον Macron, αυτό το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο, καθώς το κόμμα του -έφυγε από τους Σοσιαλιστές για να σχηματίζει το κίνημα En Marche- δεν έχει καμία έδρα στη Βουλή, ενώ η εξασφάλιση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας θα είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο.
Αντιθέτως, ο Trump είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ενώ στα βασικά θέματα της ατζέντα τους δεν έχει επιδείξει κάποιο έργο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης