Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Τη μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων στο 15% θα ζητήσει ο Trump

tags :
Bloomberg: Τη μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων στο 15% θα ζητήσει ο Trump
Ο  Trump προγραμματίζει να ανακοινώσει αύριο το περίγραμμα των αλλαγών που θέλει να κάνει στον φορολογικό κώδικα
Στην περικοπή των φόρων για τα φυσικά πρόσωπα και τη μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων στο 15% για να εκπληρώσει σχετική προεκλογική του δέσμευση θα προχωρήσει ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, o Trump προγραμματίζει να ανακοινώσει αύριο το περίγραμμα των αλλαγών που θέλει να κάνει στον φορολογικό κώδικα, ενώ οι λεπτομέρειες δεν θα γίνουν γνωστές έως τις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν μεταξύ της ηγεσίας του Κογκρέσου και αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών.
Ενώ ο Trump και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων P. Ryan συμφωνούν σε γενικές γραμμές σε μία μεγάλη μείωση των φόρων για τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων και τις επιχειρήσεις, διαφωνούν σε ορισμένα σημεία.
Ο Ryan θέλει ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων να μειωθεί στο 20%, αντί του 15% που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Trump, προειδοποιώντας ότι η πρόσθετη μείωση κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες δεν θα κάνει το τελικό φορολογικό σχέδιο να είναι ουδέτερο από πλευράς εσόδων.
Χωρίς τη στήριξη των Δημοκρατικών, το φορολογικό σχέδιο πρέπει να είναι ουδέτερο για να ικανοποιούνται τα κριτήρια που έχουν τεθεί από τους βουλευτές για αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης