Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο αριστερός Maduro ευθύνεται για τους 24 νεκρούς στη Βενεζουέλα - Πως χάθηκε ο έλεγχος;

Ο αριστερός Maduro ευθύνεται για τους 24 νεκρούς στη Βενεζουέλα - Πως χάθηκε ο έλεγχος;
Υπό τον Maduro -τον οποίο αποθέωνε το 2013 ο Αλέξης Τσίπρας- έχουν σκοτωθεί 24 άνθρωποι στη Βενεζουέλα
Εκτός ελέγχου έχει βγει πλέον η κατάσταση στη Βενεζουέλα.
Οι διαδηλώσεις κατά του «αριστερού» προέδρου της χώρας, Nicolas Maduro είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, καθώς οι πολίτες της χώρας ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες: πεινάνε κυριολεκτικά!
Οι νεκροί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, που συνεχίζονται για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα στη χώρα, έχουν φτάσει τους 24 εκ των οποίων οι 13 έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια αυτού του μήνα σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ενώ άλλοι 11 σκοτώθηκαν την Παρασκευή (21/4/2017) κατά την διάρκεια λεηλασιών στο Καράκας.
Ωστόσο, η «απάντηση» του Madurο προκαλεί πολλά ερωτήματα: έστειλε μονάδες της εθνοφρουράς στους δρόμους, δίνοντας όπλα σε παραστρατιωτικές οργανώσεις που τον στηρίζουν.
Ο «αριστερός» πρόεδρος, όμως, της Βενεζουέλας θεωρείται ο βασικός υπαίτιος της έλλειψης βασικών αγαθών και φαρμάκων στη Βενεζουέλα, των άδειων ραφιών στα σούπερ μάρκετ αλλά και για τον υψηλό πληθωρισμό.
Υπό τον «αριστερό» Nicolas Maduro στη Βενεζουέλα έχουν χάσει τη ζωή τους 24 άνθρωποι, η οικονομία της χώρας έχει καταρρεύσει, ενώ η ανεργία έχει φτάσει στο 25% την ώρα που η χώρα διέρχεται και τρίτο έτος οικονομικής κρίσης.
Μπορει ο Maduro να μην τράβηξε ο ίδιος τη... σκανδάλη, αλλά εκείνος δεν έδωσε όπλα σε παραστρατιωτικές οργανώσεις που τον στηρίζουν;

Η… περίεργη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Το χειρότερο όμως είναι ότι το σύστημα της Βενεζουέλας εξακολουθεί να βρίσκει ακόμα και σήμερα υποστηρικτές εντός του ΣΥΡΙΖΑ.
Τελευταίο «κρούσμα» είναι η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει δικτατορία, ενώ για να αποδείξει την αλήθεια των ισχυρισμών του (παρ' όλου που οι διαδηλώσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο) επικαλέσθηκε τον... φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008 στην Ελλάδα.
«Στη χώρα αυτή δεν υπάρχει δικτατορία, εκτός αν τα έχετε μπερδέψει λιγάκι.
Υπάρχει εκλεγμένος πρόεδρος, εκλεγμένη κυβέρνηση, υπάρχει κρίση και σύγκρουση» είπε χαρακτηριστικά.
Για την ιστορία και μόνο όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας το 2013 αποθέωνε τον Nicola Maduro και υποστήριζε ότι η Βενεζουέλα είναι παράδειγμα Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης