Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μάχη «πολιτισμών» ετοιμάζει η Le Pen - Που ποντάρει για τη νίκη στο 2ο γύρο των γαλλικών εκλογών

tags :
Μάχη «πολιτισμών» ετοιμάζει η Le Pen - Που ποντάρει για τη νίκη στο 2ο γύρο των γαλλικών εκλογών
Σε πιθανό στραβοπάτημα του Macron και στην πόλωση ποντάρει το Εθνικό Μέτωπο στην τελική αναμέτρηση της 7ης Μαΐου
Σε ένα στραβοπάτημα του Macron ελπίζει πλέον η Marine Le Pen,  για να κερδίσει έδαφος έναντι του αντιπάλου της ενόψει της τελικής αναμέτρησης στις 7 Μαΐου.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, στην προσπάθειά της να καλλιεργήσει πιο προεδρικό προφίλ ετοιμάζεται της να εγκαταλείψει, μέχρι την Κυριακή των εκλογών, την αρχηγία του κόμματος.
Παράλληλα σχεδιάζει να μετατρέψει την αναμέτρηση σε «μάχη των πολιτισμών», μεταξύ των νικητών και των ηττημένων της παγκοσμιοποίησης.
Βασική γραμμή του Εθνικού Μετώπου είναι το επιχείρημα ότι  υπάρχουν περισσότεροι ψηφοφόροι που έχουν υποφέρει από ό, τι έχουν κερδίσει από την ελεύθερη αγορά και τις φιλοευρωπαϊκές πολιτικές που υποστηρίζει ο κ. Macron.
Και σε αυτό υπάρχει μια δόση αλήθειας καθώς το  49% των ψηφοφόρων υποστήριξαν τους υποψηφίους που τάχθηκαν κατά της ΕΕ και υπέρ του οικονομικού εθνικισμού.
Οι δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν ότι το Εθνικό Μέτωπο θα πρέπει να διανύσει έναν ανηφορικό δρόμο, ο βαθμός δυσκολίας του οποίου αυξάνεται τόσο από την τοξική εικόνα του κόμματος όσο και από τους φόβους για τα σχέδιά του να βγάλει τη Γαλλία από το ευρώ.
Στο μεταξύ η Ευρώπη φαίνεται καθησυχασμένη, το ίδιο και οι αγορές, όπως και η mainstream γαλλική πολιτική σκηνή, που δεν βλέπουν πλέον πιθανή την έλευσή της στο Μέγαρο των Ηλυσίων, καθώς το λάθος του Macron στο οποίο ελπίζει η Le Pen θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλο για να μπορέσει να αλλάξει δραματικά το αποτέλεσμα που προδιαγράφεται.  
    
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης